این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۹، صفحات ۲۲۳-۲۴۰
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدباکتریایی و ایمنی سویهLacticaseibacillus rhamnosus JCM ۱۱۳۶
چکیده فارسی مقاله
پروبیوتیکها باکتریهای غیربیماریزا و مفیدی هستند که موجب بهبود سلامت دستگاه گوارش، ممانعت از ابتلا به انواع سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن و ... میشوند. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی و فعالیت ضدمیکروبی سویه
Lacticaseibacillus rhamnosus
JCM 1136
بود. در این پژوهش، ویژگیهای پروبیوتیکی و ایمنی سویه شامل مقاومت به اسید در
PH
های ۲، ۳ و ۴، مقاومت به صفرا (صفر، ۳/۰، ۵/۰ و ۷/۰ درصد غلظت نمک صفراوی)، هیدروفوبیستی، پتانسیل تولید آنزیم
DNase
و آمینهای بیوژنیک، میزان فعالیت همولیتی
ک، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان جذب کلسترول، مقدار مقاومت به آنتیبیوتیکهای رایج بررسی شد. اثر ضدمیکروبی سویه علیه پاتوژنهای بیماریزا (
Shigella dysenteriae
،
Salmonella typhimurium
،
Escherichia coli
،
Staphylococcus aureus
،
Listeria
innocua
و
Bacillus cereus
)
بهروش انتشار در آگار بهکمک چاهک و دیسک ارزیابی گردید. نتایج نشان داد سویه
L. rhamnosus
JCM 1136
توانایی
زندهمانی در
PH
های مختلف را داشت. میزان رشد سویه با افزایش غلظت نمک صفراوی کاهش یافت.
L. rhamnosus
JCM 1136
نسبت به آنتیبیوتیک
Ampicillin
نیمهحساس و نسبت به سایر آنتیبیوتیکها حساس بود. هیدروفوبیستی، فعالیت آنتیاکسیدانی به روش های
DPPH
و
ABTS
و میزان جذب کلسترول سویه به ترتیب ۵۰/۰
±
۵۰/۵۳ درصد، ۵۰/۰
±
۲۳/۴۴، ۶۲/۰
±
۵۰/۴۸ درصد و ۴۳/۰
±
۵۵/۴۱ درصد بود. هیچگونه تولید آنزیم
DNase
، آمینهای بیوژنیک و فعالیت همولیتیک از سویه مشاهده نشد.
L. rhamnosus
JCM 1136
دارای اثر ضدمیکروبی بیشتری بر باکتریهای گرم مثبت بود. نتایج نشان داد که
L. rhamnosus
JCM 1136
دارای ویژگیهای پروبیوتیکی مطلوب میباشد و قابلیت کاربرد در تولید محصولات غذایی پروبیوتیکی را نیز دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،باکتریهای اسید لاکتیک،فعالیت همولیتیک،فعالیت ضدمیکروبی،آمینهای بیوژنیک.
عنوان انگلیسی
Evaluation of probiotic, antibacterial and safety properties of Lacticaseibacillus rhamnosus JCM 1136
چکیده انگلیسی مقاله
Probiotics are non-pathogenic and beneficial bacteria that contribute to improving digestive health, preventing various types of cancer, and boosting the body's immune system, among other benefits. The aim of this study was to investigate the probiotic potential and antimicrobial activity of the strain
Lacticaseibacillus rhamnosus
JCM 1136. In this research, the probiotic and safety characteristics of the strain were assessed, including acid resistance at pH 2, 3, and 4, bile resistance (0%, 0.3%, 0.5%, and 0.7% bile salt concentration), hydropHobicity, potential for producing DNase enzyme and biogenic amines, hemolytic activity, antioxidant activity, cholesterol absorption capacity, and resistance to common antibiotics. The antimicrobial effect of the strain against pathogenic bacteria (
Shigella dysenteriae
,
Salmonella typhimurium
,
Escherichia coli
,
Staphylococcus aureus
,
Listeria innocua
, and
Bacillus cereus
) was evaluated using the agar well diffusion and disk diffusion methods. The results showed that
L. rhamnosus
JCM 1136 exhibited survival capability at different pH levels. The growth of the strain decreased with increasing bile salt concentration.
L. rhamnosus
JCM 1136 showed
intermediate
to the antibiotic Ampicillin and sensitivity to other antibiotics. The hydropHobicity, antioxidant activity by DPPH and ABTS methods, and cholesterol absorption capacity of the strain were 50.0 ± 50.53%, 50.0 ± 23.44%, 62.0 ± 50.48%, and 43.0 ± 55.41%, respectively. No production of DNase enzyme, biogenic amines, or hemolytic activity was observed in the strain.
L. rhamnosus
JCM 1136 exhibited a greater antimicrobial effect against Gram-positive bacteria. The results indicate that
L. rhamnosus
JCM 1136 possesses desirable probiotic characteristics and can be used in the production of probiotic food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lactic acid bacteria,Hemolytic activity,Antimicrobial activity,Biogenic amines.
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
1Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
حسین جوینده | Hossein Jooyandeh
2Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
2. استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
پگاه نمازی | Pegah Namazi
3PhD. student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
3. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-34&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات