این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۷۴، شماره ۹، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تعیین و مقایسه میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی و اسید اوریک بزاق در افراد سیگاری و غیر سیگاری
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف :بزاق اولین مایع بدن است که با دود سیگار که منبع عوامل اکسیدان و پر اکسیدان است ،مواجه می شود سیستم آنتیاکسیدان بزاق نقش مهمی در ظرفیت ضدسرطانی دارد.هدف از این تحقیق بررسی شاخص های اکسیداتیو استرس و آنتی اکسیدان در افراد سیگاری و غیر سیگاری بود. روش بررسی: دراین مطالعه مورد-شاهدی ، بزاق غیر تحریکی 50 فرد سیگاری( مورد) و 50 غیرسیگاری( شاهد) ،مشابه از نظر سن و جنس، با روش spiting جمع آوری شد . ظرفیت آنتی اکسیدانی تام با روش FRAPو پراکسیداسیون لیپیدی با TBARS و اسید اوریک با کالری متری (اوریکاز)انجام پذیرفت.جهت مقایسه دوگروه از t test مستقل استفاده گردید. یافته ها: شاخص اکسیداتیو استرس (MDA) در گروه مورد 29/0± 17/1 در مقایسه با شاهد16/0±91/0 به طور معنی داری بیشتر بود. آنتی اکسیدان توتال در گروه مورد 68/39± 66/220در مقایسه با شاهد64/40±26/272 به طور معنی داری پایین تر بود(Pvalue< 0.05). نتیجه گیری:مصرف سیگار ظرفیت تام آنتی اکسیدانی را کاهش و میزان پراکسیداسیون لیپیدی را افزایش می دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیگار، آنتی اکسیدان تام، پر اکسیداسیون لیپیدی، اسید اوریک.
عنوان انگلیسی
Determine and comparation of total antioxidant capacity , lipid peroxidation and uric acid of saliva in smokers and non-smokers
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Saliva is the first fluid that is exposed to cigarette smoke as a source of oxidant and peroxidant agent.salivary antioxidant system plays an important role in its anti cancer potential .therefore, the aim of this study was to evaluate indicators of oxidative stress and antioxidants in smokers and non-smoking. Methods:In this case-control study, unstimulated saliva of 50 smokers(case group) and 50 non smokers (control group),Similar in terms of age and sex were collected by spitting method. total antioxidant capacity of their saliva was evaluated by Frap method ,lipid peroxidation with TBARS and Uric acid by calorimetry(uricase). independed t test was used to compare the two group. Results: Indicators of oxidative stress (MDA) in the case group was 1.17± 0.29 significantly higher compared to control with 0.91±0.16. Total antioxidant in the case group was 220.66±39.68 compared to control 272.26±40.64 was significantly lower (Pvalue < 0.05). Conclusion: Smoking,can reduced total antioxidant capacity and increase lipid peroxidation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
smoke,total antioxidant,lipid peroxidation,uric acid.
نویسندگان مقاله
آتنا شیوا |
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2479-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
پاتولوژی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات