این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۵، شماره ۴۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر افزودن اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک‌ها بر عملکرد، سیستم ایمنی، بافت شناسی و فلورمیکروبی دستگاه گوارش مر غ های تخم‌گذار تغذیه شده با دو نوع کنجاله سویا
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در صنعت پرورش طیور، از مواد افزودنی به منظور تحریک رشد، بهبود عملکرد تولیدی و همچنین ارتقاء سلامت گله استفاده می‌شود. از طرفی کاهش کیفیت اقلام خوراکی و سطح پروتئین آنها و همچنین سطح بالای مواد ضد تغذیه ‏ای سبب برهم زدن توازن اکوسیستم میکروبی دستگاه گوارش پرندگان، سلامتی و در نهایت کاهش عملکرد آنها می‏گردد. سلامت و وضعیت تغذیه­ای طیور به میزان زیادی وابسته به فلور میکروبی دستگاه گوارش است که به طورمستقیم و غیرمستقیم بر ریخت شناسی دستگاه گوارش، تغذیه، و سیستم ایمنی اثر می­گذارد. فلور میکروبی روده نسبتاً ناپایدار بوده و به ­سادگی توسط فاکتورهای تغذیه ­ای گوناگون تأثیر می­ پذیرد. بنابراین هدف این تحقیق بررسی تاثیر استفاده همزمان اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک‌ها در جیره‌های حاوی سویای نامرغوب بر عملکرد مر غ های تخم‌گذار بود.
مواد و روش‏ها: این آزمایش با استفاده از یک طرح کاملاً تصادفی در قالب فاکتوریل ۲×۲ با استفاده از ۲ سطح مخلوط اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک و ۲ نوع کیفیت سویا در خوراک مرغ های تخم‌گذار انجام گرفت.  مرغ های بر اساس وزن و میزان تولید تخم مرغ به مدت دو هفته پایش و همگن سازی شدند. ۱۹۲ قطعه مرغ تخم‌گذار سویه ال-اس-ال در پایان سن ۷۳ هفتگی پس از توزین و درج شماره بال، در ۴۸ جایگاه آزمایشی (قفس) شامل ۴ تیمار با ۱۲ تکرار قرار گرفتند و به مدت ۱۲ هفته تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار یک (بدون ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و حاوی سویا 42 درصد پروتئین)، تیمار دو (بدون ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و حاوی سویا 38 درصد پروتئین)، تیمار سه (حاوی ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و حاوی سویا 42 درصد پروتئین)، تیمار چهار (حاوی ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و حاوی سویا 38 درصد پروتئین) بود. برای افزودن ترکیب اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک، اسید آلی به مقدار مصرف 1 کیلوگرم در تن استفاده شد. ترکیب محصول شامل 30% اسید پروپیونیک، 10% اسید بوتیریک، 15% استات بعلاوه 20% پری‌بیوتیک  با منشا دیواره سلولی مخمر ساکارومایسیس سرویسیه بود. صفات عملکردی شامل درصد تولید و وزن تخم‌مرغ، وزن توده تخم‌مرغ و ضریب تبدیل خوراک مورد اندازه گیری قرار گرفت. در پایان آزمایش (سن 85 هفتگی)، تمامی پرنده‌ها با استفاده از روش جابجایی مهره‌های گردن کشتار گردیدند. و پارامترهای چربی بطنی، پاسخ سیستم ایمنی، بافت‌شناسی روده باریک و فلور میکروبی سکوم‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ‏ها: بجز هفته اول آزمایش، در بقیه طول آزمایش افزودن ترکیب اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک و استفاده از سویای مرغوب در جیره سبب افزایش معنی‌دار درصد تخم‌گذاری گردید (0/01P<). در 4 هفته ابتدایی آزمایش (هفته 75 تا 78)، درصد تولید تخم‌مرغ تحت تأثیر معنی‌دار اثرات متقابل عوامل آزمایشی قرار داشت بطوری که تیمار دارای  اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک و سویای مرغوب (تیمار 3)، بیشترین میزان تولید تخم مرغ را داشت (0/05P<). از هفته دوم تا پایان آزمایش مصرف جیره‌های حاوی ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و سویای با کیفیت به طور معنی‌داری سبب افزایش وزن تخم‌مرغ‏ های تولیدی گردید (0/05P<). اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی در طی دوره آزمایش روند ثابتی را بر وزن تخم مرغ تولیدی نشان ندادند. افزودن ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک به جیره سبب افزایش توده تخم مرغ در کل دوره آزمایشی شد که اختلاف آن به نسبت  تیمار مصرف کننده جیره های بدون ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک  بود (0/05P<). استفاده از سویای دارای پروتئین کم در جیره در طول دوره آزمایشی سبب کاهش وزن توده تخم‌مرغ در مقایسه با گروه مصرف کننده جیره حاوی سویای مرغوب شد (0/05P<). افزودن ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک و همچنین استفاده از سویای باکیفیت در جیره مرغ های تخم‌گذرا مورد مطالعه سبب بهبود ضریب تبدیل در طول دوره آزمایش گردید (0/05P<). ضریب تبدیل خوراک در 5 هفته ابتدایی آزمایش تحت تأثیرات متقابل عوامل آزمایشی قرار داشت. (0/05P<). چربی محوطه بطنی در شروع  آزمایش (سن 73 هفتگی) و  پایان آزمایش (سن 85 هفتگی) اختلاف معنی داری بین تیمار های مختلف نشان نداد. پاسخ ایمنی سلولی به تزریق DNCB  بطور معنی‌داری با استفاده از مخلوط اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک افزایش و با وجود سویای کم پروتئین در خوراک کاهش یافت (05/0<0P). جمعیت میکروبی سکوم ها تحت تأثیر اثرات متقابل مخلوط اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک و کیفیت سویای خوراک به طور معنی‌داری کاهش نمود (۰/۰۵>P). استفاده از مخلوط اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک سبب افزایش معنی‌دار ارتفاع پرزهای دئودنوم گردید (05/0P<). وجود سویای کم پروتئین در خوراک افزایش معنی دار عمق کریپت‌ها را سبب شد (0/05P<). نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت تحت تأثیر معنی‌دار اثرات متقابل عوامل آزمایشی تغییر نمود بطوریکه تیمار دارای مخلوط اسیدهای آلی و پری بیوتیک و سویای مرغوب در خوراک، بیشترین و تیمار بدون مخلوط اسیدهای آلی و پری‌بیوتیک و سویای کم پروتئین در خوراک، کمترین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را داشت (0/05P<). عرض پرزهای دئودنوم تحت تآثیر عوامل آزمایشی تغییر نکرد واختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (0/05P≥).
نتیجهگیری کلی: در کل نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک در جیره مر غ های تخم‌گذار سبب بهبود عملکرد تولیدی و سلامت دستگاه گوارش شد. همچنین استفاده از ترکیب اسیدهای آلی و پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد مر غ های تغذیه شده با سویای کم پروتئین شد. لذا با توجه به کیفیت پایین اقلام خوراکی، استفاده از ترکیباتی که بر فرآیند هضم، جذب و زیست فراهمی خوراک تأثیر مثبت می‌گذارد، و در نتیجه سبب بهبود عملکرد تولیدی گله دارد ضروری میباشد.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید آلی، پروبیوتیک، کنجاله سویا

عنوان انگلیسی Effect of Adding Organic Acids and Prebiotics on Performance, Immune System, Histology, and Microbial Population of the Digestive Tract of Laying Hens fed with Low Protein Percentage Soybean Meal
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract
Introduction and Objectives: In the poultry industry, additives are used to stimulate growth, improve production performance, and also improve the health of the flock. On the other hand, reducing the quality of food items and their protein level, as well as the high level of anti-nutritional substances, cause the disturbance of the balance of the microbial ecosystem of the digestive system of birds, health and ultimately reduce their performance. The health and nutritional status of poultry is largely dependent on the microbial flora of the digestive system, which directly and indirectly affects the morphology of the digestive system, nutrition, and immune system. The microbial flora of the intestine is relatively unstable and is easily affected by various nutritional factors. Therefore, the aim of this research was to investigate the effect of the simultaneous use of organic acids and prebiotics in diets containing low-quality soybean meal on the performance of laying hens.
Material and Methods: This experiment was conducted using a completely randomized design in a 2x2 factorial arrangement using Two levels of mixed organic acids and prebiotics and two types of soybean meal in diet of laying hens. Chickens were distributed among pens based on weight and production rate for two weeks. 192 laying hens of LSL strain at the end of 73 weeks of age, after weighing and entering the wing number, were placed in 48 experimental cages including 4 treatments with 12 replications, and fed for 12 weeks. Experimental treatments include treatment one (without the combination of organic acids and probiotics and containing soy 42% protein), treatment two (without the combination of organic acids and probiotics and containing soy 38% protein), treatment three (containing the combination of organic acids and probiotics and containing soy 42 percentage of protein), treatment four (contains a combination of organic acids and probiotics and contains soy 38% protein). To add the combination of organic acids and prebiotics, organic acid was used in the consumption amount of 1 kg per ton. The composition of the product included 30% propionic acid, 10% butyric acid, 15% acetate plus 20% prebiotic with the origin of Saccharomyces cerevisiae yeast cell wall. Performance traits including production percentage and egg weight, egg mass weight and feed conversion ratio at the end of the experiment (age 85 weeks), all the birds were killed using the cervical vertebrae displacement method. parameters of the abdominal fat response of the immune system, histomorphology of small intestine and microbial population of cecum were investigated.
Results: Except for the first week of the experiment, during the rest of the experiment, the addition of the combination of organic acids and probiotics and the use of high-quality soybean meal in the ration caused a significant increase in egg-laying percentage (P<0.01). In the first 4 weeks of the experiment (weeks 75 to 78), the percentage of egg production was under the significant influence of the mutual effects of the experimental factors, so the treatment with organic acids and prebiotics and high-quality soybean meal (treatment 3) had the highest amount of egg production (P< 0.05). From the second week to the end of the experiment, the consumption of diets containing the combination of organic acids and probiotics and high-quality soybeam meal significantly increased the weight of the produced eggs (P<0.05). The mutual effects of experimental treatments during the experimental period did not show a constant trend in the weight of produced eggs (P≥0.05). Adding the combination of organic acids and probiotics to the diet caused an increase in egg mass in the entire experimental period, the difference of which was significant (P<0.05). The use of soybean meal with low protein soybean meal in the diet during the experimental period caused a decrease in the weight of the egg mass compared to the group consuming the diet containing high-quality soybean meal (P<0.05). Adding the combination of organic acids and probiotics as well as the use of high-quality soybean meal in the diet of the studied laying hens improved the conversion rate during the test period (P<0.05). The feed conversion ratio in the first 5 weeks of the experiment was under the mutual effects of experimental factors. (P<0.05). Abdominal fat at the beginning of the experiment (age 73 weeks) and at the end of the experiment (age 85 weeks) did not show any significant difference between different treatments (P≥0.05). Cellular immune response to DNCB injection significantly increased with the use of organic acids and prebiotic mixture and decreased with the presence of low-protein soybean meal in the diet (P<0.05). The microbial population of cecum changed significantly under the influence of the mutual effects of the mixture of organic acids and prebiotics and the quality of the feed soup (P<0.05). The use of a mixture of organic acids and prebiotics caused a significant increase in the height of the duodenal villi (P<0.05). The presence of low-protein soybean meal in the diet caused a significant increase in depth of crypts (P<0.05). The use of a mixture of organic acids and prebiotics caused a significant increase in the height of duodenal villi (P<0.05). The presence of low protein soy in the diet caused a significant increase in the depth of crypts (P<0.05). The ratio of villus height to crypt depth changed under the significant influence of the mutual effects of the experimental factors, so that the treatment with a mixture of organic acids and prebiotics and high-quality soybeans in the feed had the highest ratio, and the treatment without a mixture of organic acids and prebiotics and low-protein soybeans in the feed had the lowest villus height ratio. as deep as the crypt (P<0.05). The width of duodenal villi did not change under the influence of experimental factors and no significant difference was observed (P≥0.05).
Conclusion: In general, the results showed that use of combination of organic acids and probiotics in the diet of laying hens improved their productive performance and the health of their digestive system. Also, use of combination of organic acids and probiotics improved performance of chickens fed with low-protein soybean meal.

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله organic acid, prebiotic, soybean meal

نویسندگان مقاله مسعود طیران یزد | Masoud Tayaran yazd
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

رضا بهاری کاشانی |
Islamic Azad University
گروه علوم دامی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مهدی کسرایی | mahdi kasraei
jahad keshavarzi
دانشگاه گیلان، رشت، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-925-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات