این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۶۴۶-۶۵۶
عنوان فارسی
مقایسه دریافتهای غذایی بر اساس هرم غذایی در بیماران با دندان مصنوعی کامل و افراد با دندانهای طبیعی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بازسازی دنچر کامل یکی از معروفترین و مرسومترین روشهای انتخابی پروتزی برای بیماران بیدندانی است. هدف این مطالعه بررسی مقایسه بین الگوهای تغذیهای بین افراد دارای دنچر کامل و افراد با دندانهای سالم بود.مواد و روشها: طی این پژوهش توصیفی-مقطعی، 100 نفر به دو گروه با دندان طبیعی و بدون دندان با پروتز کامل (هر گروه 50 نفر) مراجعه کننده به کلینیک دانشکده دندانپزشکی ساری(طوبی) در بازهی زمانی دی 1399 تا خرداد 1400 طبق معیارهای ورود، مورد بررسی قرار گرفتند. داوطلبان فرمهای دموگرافیک، آنتروپومتری و یادآمد خوراک را پر کردند. دادههای به دست آمده از طریق نرم افزار SPSS ورژن 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری کمتر از 5 درصد در نظر گرفته شد. یافتهها: در این مطالعه، افراد دو گروه در شاخصهای آنتروپومتری تفاوت معنیداری نشان ندادند و فقط در گروه بیدندان بین مردان و زنان در شاخص دور باسن(Hip) تفاوت معنیداری مشاهده شد(03/0P=). بر اساس آنالیز یادآمد خوراک تفاوت معنیداری درمیزان دریافت کالری و ماکرونوترینت ها و میکرو نوترینتها بین دو گروه مشاهده نگردید و اما بر اساس هرم غذایی ، افراد با دندان از گروههای غذایی بیشتری در برنامه روزانه خود استفاده میکردند.نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که افراد با دندان طبیعی و با پروتز کامل فقط در مصرف ریز مغذی روی در مواد غذایی با هم تفاوت آماری معنیداری داشتند و در سایر شاخصها این تفاوت نشان دیده نشد. با بررسی دادههای آنتروپومتری در گروه بیدندانی با تفکیک جنسیتی، تفاوت آماری نزدیک به معنیداری در دورباسن مشاهده شد. بنابراین بهتراست، در گروه بدون دندان و یا با دندان پروتز، برای دریافت مواد مغذی از طریق رژیم غذایی ، توجه بیشتری گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلمات کلیدی، دنچر، سوءتغذیه، هرم غذایی
عنوان انگلیسی
Comparing the Food Intake Based on Food Pyramid in Patients with Complete Dentures versus Those with Natural Dentition
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Complete denture reconstruction is one of the most common prosthetic approaches for restoring both function and esthetics in edentulous patients. The aim of this study was to compare the eating habits of patients with complete dentures and individuals with a healthy dentition.Methods and Materials: In this descriptive-cross-sectional study, participants were recruited from patients referring to Sari School of Dentistry (Tooba Clinic) from January 2014 to June 2019. Patients were to be within the age range of 40-80 years old. Participants were divided into two equal groups; those with a healthy dentition had at least 24 healthy teeth and denture wearers had used their complete denture for 3-5 years. Participants were asked to complete a questionnaire regarding their anthropometric indices and 24-hour dietary recall. The obtained data were analyzed through SPSS version 16 software. A significance level of less than %5 was considered.Results: A total of 100 patients (n=50 per group) participated in this study. The two groups did not show significant differences in anthropometric indices, and only in the edentulous group, a significant difference was observed between male and females in hip circumference index (P = 0.03). Based on the food recall analysis, there was no significant difference in the intake of calories, macronutrients and micronutrients between the two groups, but according to the food pyramid, dentate people consumed a greater variety of different food groups in their daily diet. Conclusion: Patients with complete dentures had a significantly lower daily intake of Zinc micronutrient compared to individuals with a natural dentition. Therefore, it is better to pay more attention to receiving necessary nutrients through their daily diet in the patients suing complete dentures.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
dentures, Malnutrition, food pyramid
نویسندگان مقاله
عاطفه رمضانی | Atefeh Ramezani
Assistant Professor, Department of Prosthodontics, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار،گروه پروتزهای دندانی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
طاهره ملانیا | tahereh molania
Dental Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran|Associate Professor, Department of Oral Medicine, School of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران|دانشیار، گروه بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
نرگس توحدی | narges tavahodi
Dentistry Student, Student Research Committee, School of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
دانشجو دندانپزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
آتنا رمضانی | Atena Ramezani
Assistant Professor, Department of Nutrition Sciences, School of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار،گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://jmds.mums.ac.ir/article_24268.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات