این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲۲، شماره ۸۸، صفحات ۳۶-۴۸
عنوان فارسی
فعالیت های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس هایی از هفت گونه نرگسیان و شب بویان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
اسانسها در طول تاریخ جهت مصارف مختلفی مورد استفاده قرار گرفتهاند. این مواد معطر در طب جایگزین، رایحه درمانی و محصولات مراقبت شخصی به طور فزایندهای محبوب شدهاند.
هدف:
در این مطالعه، اسانسهایی از اندامهای هوایی چهار گونه Allium و سه گونه Brassicaceae شامل
garcinii Fortuynia
،
verna Draba
و
arvense Thlaspi
از نظر خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدقارچی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
روش بررسی:
خواص مهارکنندگی رادیکالی با استفاده از آزمون DPPH مورد آزمایش قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی اسانسها علیه نه عامل بیماریزای استاندارد: سه باکتری گرم-مثبت شامل
استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز،
سه باکتری گرم-منفی شامل
اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریکا
زیر گونه
انتریکا
و دو قارچ
آسپرژیلوس فومیگاتوس، فوساریوم اکسی پروم
و همچنین مخمر
کاندیدا آلبیکنس
مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج:
مقادیر IC
50
سنجش آنتیاکسیدانی در گستره 124/66 تا 155/04 میکروگرم بر میلیلیتر بودند.
zagricum Allium
با IC
50
124/66 میکروگرم بر میلیلیتر بهترین اثرات آنتیاکسیدانی را در برابر ویتامین E استاندارد (با IC
50
10/40 میکروگرم بر میلیلیتر) نشان داد. به همین ترتیب، مقادیر MIC 200-400 میکروگرم بر میلیلیتر به عنوان بهترین اثرات ضدمیکروبی از میوههای
Fortuynia garcinii
-زاهدان کسب گردید، درحالیکه از مقادیر MIC ثبت شده برای کنترلهای مثبت (16-0/06 برای آمیکاسین و 256-32 برای کلوتریمازول) بالاتر بودند. بهترتیب بهترین اثر آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی را نشان دادند.
نتیجهگیری:
اسانسهای مستخرج از
zagricum Allium
و
garcinii Fortuynia
را میتوان در درمان بیماریهای عفونی و مرتبط با استرس اکسایشی تجویز کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Allium، عوامل ضدباکتریایی، عوامل ضدقارچی، آنتیاکسیدانها، اسانسها، Fortuynia garcinia
عنوان انگلیسی
Antimicrobial and antioxidant activities of essential oils from seven species of <i>Amaryllidaceae</i> and <i>Brassicaceae</i>
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
Essential oils have been utilized for various purposes throughout history. These aromatic substances have become increasingly popular in alternative medicine, aromatherapy, and personal care products.
Objective:
In this study, essential oils from the aerial parts of four
Allium
species and three
Brassicaceae
members, namely
Fortuynia garcinii
,
Draba verna
, and
Thlaspi arvense
were evaluated for their antioxidant, antibacterial, and antifungal properties.
Methods:
The radical-scavenging properties were tested using DPPH assay. Antimicrobial activities were examined on nine standard pathogens: three Gram-positive bacteria including
Staphylococcus aureus
,
Bacillus cereus
,
Streptococcus pyogenes
, three Gram-negative bacteria including
Escherichia coli
,
Pseudomonas aeruginosa
,
Salmonella enterica subsp. enterica
and two fungi
Aspergillus fumigatus
,
Fusarium oxysporum
as well as the yeast
Candida albicans
.
Results:
The IC
50
values of antioxidant assay ranged from 124.66 to 155.04 μg/ml.
Allium zagricum
showed the best antioxidant effects with IC
50
of 124.66 μg/ml compared to standard vitamin E (IC
50
= 10.40 μg/ml). Similarly, the MIC values of 25-400 μg/ml with
Fortuynia garcinii
fruits-Zahedan were assessed as the best antimicrobial effects, while they were higher than the MIC values recorded for positive controls (0.06-16 for amikacin and 32-256 for clotrimazole).
Conclusion:
Essential oils extracted from
Allium zagricum
and
Fortuynia garcinii
can be prescribed for the treatment of oxidative stress-related and infectious diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Allium, Antibacterial agents, Antifungal agents, Antioxidants, Essential oils, Fortuynia garcinia
نویسندگان مقاله
زهرا ابراهیم نژاد | Zahra Ebrahimnezhad
Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
نفیسه مهدینژاد | Nafiseh Mahdinezhad
Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
حمید بیضائی | Hamid Beyzaei
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مهدی دهقانی | Mehdi Dehghani
Department of Biology, Faculty of Science, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران
علیرضا دولتیاری | Alireza Dolatyari
Plant Bank, Iranian Biological Resource Center (IBRC), ACECR, Karaj, Iran
بانک گیاهی، مرکز منابع زیستی ایران، مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-6511-2&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات