این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۴، شماره ۲۳۳، صفحات ۱۲۵-۱۳۷
عنوان فارسی
بررسی اثر آب انگور شاهانی و نوشیدنی انگور شاهانی حاوی پاراپروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر کاهش استرس دانشجویان رشته مدیریت
چکیده فارسی مقاله
سابقه
و هدف:
استرس یا تنیدگی یک فرآیند رفتاری است که به انسان در افزایش بقا کمک میکند. در واقع استرس به هر پاسخ بیولوژیکی به محرکهای درونی یا بیرونی اطلاق میشود. مطالعه استرس به دلیل تأثیر گسترده آن بر قسمتهای مختلف بدن دشوار است. استرس شامل مجموعهای از رویدادها است که در بدن یک موجود زنده جهت سازگاری با یک موقعیت نامطلوب ایجاد میشود. عوامل درونی و بیرونی بر ساختار درونی یک موجود زنده تاثیر میگذارد. یک رژیم غذایی خوب برای حفظ سلامت روحی
و جسمی ضروری است. در هنگام استرس، عادات غذایی بسیار مختل میشود و این میتواند باعث کمبودهای تغذیهای شود که ممکن
است منجر به استرس بیش
تری در بدن شود. در شرایط استرسزا بدن بیش
تر از حد معمول از مواد مغذی استفاده میکند، بنابراین یک رژیم غذایی خوب در این هنگام مورد نیاز است، زیرا یک رژیم غذایی ضعیف باعث کمبودهایی میشود که منجر به استرس بیش
تر و مشکلات سلامتی میشود. از سال 2004، بسیاری از پژوهشهای علمی خواص عملکردی و سلامتیبخشی پروبیوتیکهای غیر زنده را به اثبات رساندند. در سالهای اخیر تحقیقاتی در مورد مصرف سلولهای غیرفعالشده پروبیوتیکها (پاراپروبیوتیکها) انجام شده که اثرات مثبت آنها در برخی تحقیقات به اثبات رسیده است.
در پژوهش حاضر از سلولهای پاراپروبیوتیک
لاکتوباسیلوسپلانتاروم
در نوشیدنی انگور شاهانی جهت کاهش استرس در دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد استفاده شده است.
مواد و روش
ها:
تولید پاراپروبیوتیک به روشهای مختلفی از جمله حرارتدهی، اعمال فراصوت، تابش اشعه فرابنفش، تابش اشعه فروسرخ، پرتوهای یونیزهکننده، اعمال فشار هیدرواستاتیک بالا و استفاده از برخی ترکیبات شیمیایی انجام میشود. هر یک از این روشهای غیرفعالسازی موجب تغییراتی در ساختار و خصوصیات عملکردی سلول پروبیوتیک غیرزنده میشوند. در این مطالعه پژوهشی
بالینی جهت غیر فعالسازی از روش فراصوت با توان بالا استفاده شد. سوسپانسیون حاوی پاراسایکوبیوتیک از نظر میزان ماده موثره گاما آمینو بوتیریک اسید به وسیله دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مورد ارزیابی قرار گرفت. سلول
های غیر فعالشده به آبمیوه بازسازی شده انگور شاهانی افزوده شد. 32 دانشجوی سالم در دوران امتحانات پایان
ترم، روزانه به
مدت 10 هفته نوشیدنی شاهد و نوشیدنی حاوی پاراپروبیوتیک مصرف کردند
.
یافته
ها:
استفاده از پاراپروبیوتیکهای حاصل از روشهای غیرفعالسازی زمانی مفید است
که ترکیبات و متابولیتهای سلامتیبخش تحت تاثیر روش غیرفعالسازی دچار کاهش یا نابودی کامل نشده باشند. گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) مهمترین انتقالدهنده عصبی مهاری در سیستم عصبی مرکزی است و نقش مهمی در هماهنگی عملکرد مغز و کاهش اضطراب و استرس دارد.
نتایج نشان داد که میزان گاما آمینوبوتیریک اسید در سوپانسیون پاراسایکوبیوتیکها بیش
تر از سوسپانسیون باکتری زنده بود.
ارزیابهایی که نوشیدنی حاوی پاراسایکوبیوتیکها را مصرف کردند در دوران امتحانات پایان
ترم امتیاز سلامت عمومی بیش
تر نسبت به گروه شاهد داشتند. استفاده از پاراپروبیوتیک در نوشیدنی موجب بهبود کیفیت خواب شد. در پایان آزمون میزان کورتیزول موجود در بزاق گروه شاهد
بیش
تر از
گروه
پاراسایکوبیوتیک بود.
استنتاج:
نتایج این تحقیق نشان داد که پاراپروبیوتیک
لاکتوباسیلوس پلانتاروم
دارای مزایای بالقوه
ای برای بهبود سلامت روان است
.
براساس نتایج حاصل از این پژوهش پاراپروبیوتیکها با اثر بر محور مغزی انسان موجب کاهش ترشح هورمونهای استرسی نظیر کورتیزول و در نتیجه افزایش پایداری روانی در زمان امتحانات پایان
ترم دانشجویان میشود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1
N
20240128060866
IRCT
کلیدواژههای فارسی مقاله
پاراپروبیوتیک، آب انگور، کورتیزول، سیستم عصب مرکزی، لاکتوباسیلوس پلانتاروم
عنوان انگلیسی
Investigating the Effect of Shahani Grape Juice and Shahani Grape Drink Containing Lactobacillus Plantarum Paraprobiotic on Reducing Stress in Management Field Students
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose:
Stress is a behavioral process that helps humans to increase survival. Stress refers to any biological response to an internal or external stimulator. Stress is difficult to study because of its widespread effect on different parts of the body.
A good diet is essential for maintaining mental and physical health. During stress time, eating habits are greatly disrupted and this can cause nutritional deficiencies that may lead to more stress on the body. In stressful situations, the body uses more nutrients than usual. So a good diet is required, as a poor diet causes deficiencies that lead to more stress and health problems. Since 2004, many scientific studies have proven the functional and health-promoting properties of non-living probiotics. In recent years, research has been conducted on the consumption of deactivated cells of probiotics (paraprobiotics) whose positive effects have been
proven in some studies. In the current research,
lactobacillus plantarum
paraprobiotic cells have been used in Shahani
grape drinks to reduce stress in master's degree students.
Materials and methods:
The production of paraprobiotics is done in different ways, including heating, applying
ultrasound, ultraviolet radiation, infrared radiation, ionizing rays, applying high hydrostatic pressure, and using some chemical compounds. Each of these inactivation methods cause changes in the structure and functional characteristics of non-living probiotic cells.
High-power ultrasound was used for deactivation. the suspension containing parapsychobiotic was evaluated for the amount of the active ingredient gamma-aminobutyric acid using a high- performance liquid chromatography. Inactivated cells were added to the reconstituted Shahani grape juice. 32 healthy students consumed a control drink and a drink containing paraprobiotics daily for 10 weeks during the end-of-semester exams.
Results:
The use of paraprobiotics obtained from inactivation methods is useful when the health-giving compounds and metabolites are not completely reduced or destroyed under the influence of the inactivation method. Gamma-aminobutyric acid (GABA) is the most important inhibitory neurotransmitter in the central nervous system and plays an important role in coordinating brain function and reducing anxiety and stress.
The results showed that the amount of gamma-aminobutyric acid in the suspension of parapsychobiotics was higher than in the suspension of live bacteria.
Subjects who consumed a grape juice drink containing parapsychobiotics had higher general health
scores than the control group during exams.
The use of paraprobiotics in drinks improved the quality of sleep.
At the end
of the test, the amount of cortisol in the saliva of the control group was higher than the parapsychobiotic treated group.
Conclusion:
The results of this research showed that
Lactobacillus plantarum
paraprobiotic has potential benefits for improving mental health. Based on the results of this research, paraprobiotics, by affecting the human brain axis, reduce the secretion of stress hormones such as cortisol and, as a result, increase mental stability during the final semester exams of students.
(Clinical Trials Registry Number: IRCT20240128060833N1)
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
paraprobiotic, grape juice, cortisol, central nervous system, lactobacillus plantarum
نویسندگان مقاله
محمد مهدی قلیان | Mohammad Mahdi Gholian
PhD Student in Food Science and Technology, Research Institute for Grapes and Raisin, Malayer University, Malayer, Iran
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
آرش بابایی | Arash Babaei
Assistant Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, Malayer University, Malayer, Iran
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
فاطمه زنده بودی | Fatemeh Zendehboodi
PhD in Food Science and Technology, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سید امیر محمد مرتضویان | Amir Mohammad Mortazavian
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
وحید کوشکی | Vahid koushki
PhD in Food Science and Technology, Research Institute for Grapes and Raisin, Malayer University, Malayer, Iran
دکتری علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-13420-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات