این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Iranian Journal of Veterinary Medicine
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۴۲۹-۴۳۴
عنوان فارسی
محافظت از کیفیت اسپرم بز در هنگام ذخیره سرمایی با استفاده از کوانزیم کیوتن
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه
: ذخیره سرمایی اسپرم متابولیسم اسپرم را کاهش میدهد، درحالیکه قابلیت باروری و زندهمانی اسپرم حفظ میشود. بهعلت ویژگیهای خاص اسپرم نشخوارکنندگان کوچک، فرایندسردسازی توانایی باروری اسپرم را در این گونهها کاهش میدهد.
هدف
: این مطالعه با هدف بررسی اثر افزودن کوانزیم کیوتن به محیط سردسازی بر کیفیت اسپرم بز طی فرایند ذخیره سرمایی در دمای 4 درجه سانتیگراد انجام شد.
روش کار
: نمونههای اسپرم پس از جمعآوری و رقیقسازی به 5 قسمت تقسیم شدند و مقادیر 0، 1، 2، 5 و 10 میکرومولار کوانزیم کیوتن را دریافت کردند. سپس نمونهها در دمای 4 درجه سانتیگراد سرد و طی 48 ساعت ذخیره شدند. جنبایی کل و پیشرونده، زندهمانی، سلامت غشا، فعالیت میتوکندری و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در زمانهای 0، 25 و 50 ساعت ذخیره سرمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج
: در زمان صفر، تیمارها تأثیری بر کیفیت نمونههای اسپرم نداشتند (0/05
نتیجهگیری نهایی
: درنتیجه استفاده از 5 میکرومولار کوانزیم کیوتندر محیط ذخیره سرمایی اسپرم بز میتواند راهی مناسب برای محافظت از اسپرم بز در هنگام 25 و 50 ساعت سردسازی در مقابل آسیبهای ساختاری و عملکردی طی ذخیره سرمایی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Preservation of Buck Semen Quality During Chilling Storage Using Coenzyme Q10
چکیده انگلیسی مقاله
Background
: Storing spermatozoa in a cold environment decreases spermatozoa metabolism while maintaining sperm fertility. Because of their unique physiological characteristics, sperm cells’ reproductive ability in small ruminants is reduced by cooling.
Objectives
: This study aimed to assess the impact of supplementing chilling medium with coenzyme Q10 (CoQ10) on the quality parameters of buck’s semen after chilling at 4°C.
Methods
: Semen was collected, diluted, and divided into five groups with different CoQ10 supplementation concentrations (0, 1, 2, 5, and 10 µM CoQ10). Collected semen were stored at 4°C for 50 h. The motility, mitochondrial activity, membrane integrity, viability, and lipid peroxidation were measured after 0, 25, and 50 h of chilling.
Results
: According to the findings, different concentrations of CoQ10 had no impact (P>0.05) on semen at time 0 of storage. After 25 and 50 h of storage, supplementing the chilling medium with 5 µM CoQ10 increased (P≤0.05) progressive motility (PM), total motility (TM), viability, mitochondrial activity, and membrane integrity compared to other groups. Furthermore, 5 µM CoQ10 produced less lipid peroxidation (P≤0.05) after 25 and 50 h than the other groups.
Conclusion
: Adding 5 µM CoQ10 to the buck’s semen cooling medium is an effective procedure for protecting the quality of buck spermatozoa during cooling storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cooling,CoQ10,Goat,Quality,Semen
نویسندگان مقاله
Mokhtar Mohajer |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.
Nader Asadzadeh |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.
Hoda Javaheri Barfourooshi |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.
Navid Dadashpour Davachi |
Department of Research, Breeding and Production of Laboratory Animals, Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.
Reza Masoudi |
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization, Karaj, Iran.
نشانی اینترنتی
https://ijvm.ut.ac.ir/article_92127_436c75efdbd57f397ac1a897fa0290f5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات