این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۴، صفحات ۷۶-۸۷

عنوان فارسی ارتباط الگوهای غذایی با سرطان پستان و فاکتور پاتوبیولوژی HER-۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با وجود بررسی ارتباط سرطان پستان با فاکتورهای رژیمی در مطالعات گذشته، در نظر نگرفتن فنوتیپ سرطان می‌تواند ارتباط رژیم غذایی و سرطان پستان را تحت تاثیر قرار دهد. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط الگوهای غذایی با HER-2 در زنان ایرانی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، 150 مورد مبتلا به سرطان پستان ductal یا lobular درجا یا تهاجم یافته و بدون سابقه قبلی این بیماری در مرکز کنترل سرطان با 150 شاهد بر اساس سن همسان شدند. پرسش‌نامه مربوط به داده‌های فردی، بسامد خوراک و فعالیت بدنی از راه مصاحبه تکمیل گردید و اطلاعات مربوط به فاکتور HER-2از پرونده بیماران کسب گردید. توسط روش تحلیل عاملی، الگوهای غذایی به دست آمد و نسبت شانس ابتلا به سرطان پستان با الگوهای غذایی از راه رگرسیون لجستیک سنجیده شد. یافته‌ها: دو الگوی غذایی غالب شناسایی گردید. با تعدیل اثر مخدوشگرها، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم (شامل مایونز، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه، ترشی جات، گوشت قرمز یا فرآوری شده، سیب زمینی، شیرینی جات و دسرها) یا سالم (شامل مصرف میوه‌ها و آب میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب، چاشنی‌ها، مغزها، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و مصرف کم چربی‌های جامد) داشتند، نسبت به افراد دارای نمره پایین‌تر، به ترتیب از شانس بیش‌تر (3/7- 31/2: CI 95 درصد، 12/4: OR) و کم‌تری (95/0- 30/0: CI 95 درصد، 17/0: OR) برای ابتلا به سرطان پستان برخوردار بودند. الگوی غذایی سالم با کاهش در خطر سرطان پستان HER-2 مثبت همراه بود (25/0- 04/0: CI 95 درصد، 11/0: OR). استنتاج: الگوی غذایی سالم علاوه بر کاهش خطر کلی سرطان پستان، با تومورهای HER-2 مثبت که حاکی از پیش آگهی بد این بیماری است، ارتباط معکوس داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان، الگوی غذایی، تحلیل عاملی، HER-2، فعالیت بدنی

عنوان انگلیسی Association between Dietary Patterns with Breast Cancer and Pathobiological Factor HER-2
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Despite studying the relationship between breast cancer and dietary factors in previous studies, ignoring the cancer phenotype can affect the association between diet and breast cancer. The aim of this study was to determine the association between dietary patterns and HER2 among Iranian women. Materials and methods: In a case-control study, 150 new cases with ductal or lobular in situ or invasive breast cancer and without a previous history of the disease were selected. Also, 150 age-matched controls were included in the study. Data including demographic characteristics, food frequency, and physical activity were recorded using relevant questionnaires. Also, the information regarding HER-2 factor was obtained from patients records. Factor analysis was used to identify major dietary patterns. The association between these patterns and breast cancer was examined by logistic regression analysis. Results: Two major dietary patterns were identified. After adjusting for potential confounders, participants who had higher scores for unhealthy dietary patterns (mayonnaise, French fries, soft drinks, pickles, red or processed meat, potatoes, sweets and desserts) and healthy dietary patterns (fruits and fruit juices, vegetables, low-fat dairy products, spices, nuts, fish, egg, legumes and low intake of hydrogenated fats) were more (OR: 4.12, 95%CI: 2.31-7.3) and less (OR: 0.17, 95% CI: 0.30-0.95) prone to develop breast cancer, respectively. A healthy dietary pattern reduced the risk of HER-2 positive breast cancer (OR: 0.11, 95% CI: 0.04-0.25). Conclusion: Healthy dietary pattern reduced the overall risk of breast cancer and was inversely associated with HER-2 positive tumors, indicating a poor prognosis of the disease.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محیا صادقی | mahya sadeghi
msc in nutritional sciences, students research committee, school of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویان، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

محمد اسماعیل اکبری | mohammad esmaeil akbari
professor, cancer research center, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
استاد، مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

بهرام رشید خانی | bahram rashidkhani
associate professor, department of community nutrition, national nutrition and food technology research institute, school of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

مرجان عجمی | marjan ajami
4assistant professor, department of food and nutrition policy and planning research, school of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
استادیار، گروه تحقیقات سیاست گذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

یاسمن جمشیدی نایینی | yasaman jamshidi naeini
5msc in nutritional sciences, school of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

سید حسین داودی | sayed hossein davoodi
6 associate professor, cancer research center, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran 7 department of nutrition research, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
تهران، بلوار فرحزادی، خیابان حافظی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-455&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-316240.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات