این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۱، صفحات ۱۴۹-۱۶۱
عنوان فارسی
ارزیابی فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس برازمبل بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه
تعیین محتوای فنول و فلاونوئید کل
و بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس برازمبل (
Perovskia abrotanoides
) بود.
محتوای فنول کل با استفاده از روش فولین سیوکالتو، محتوای فلاونوئید کل با کمک روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، پتانسیل آنتیاکسیدانی با استفاده از روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
و
فعالیت ضد میکروبی
با استفاده از روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتریکشی ارزیابی گردید
.
میزان فنول کل، فلاونوئید کل، مهار رادیکال آزاد
DPPH
و مهار رادیکال آزاد
ABTS
اسانس به ترتیب برابر با 26/24 میلیگرم گالیک اسید در گرم، 15/13 میلیگرم کوئرستین در گرم، 49/52 درصد و 79/56 درصد به دست آمد. نتایج ضدمیکروبی نشان داد که اثر ضدمیکروبی اسانس در برابر باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی بالاتر بود و
استافیلوکوکوس اورئوس
و
سالمونلا تیفی
به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای میکروبی در برابر اسانس برازمبل بودند. قطر هاله عدم رشد در آزمون دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار و همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی برای باکتری
استافیلوکوکوس اورئوس
به ترتیب 50/16 میلیمتر، 30/17 میلیمتر، 2 میلیگرم در میلیلیتر و 128 میلیگرم در میلیلیتر بود و این مقادیر برای باکتری
سالمونلا تیفی
به ترتیب 60/7 میلیمتر، 20/9 میلیمتر، 16 میلیگرم در میلیلیتر و 512 میلیگرم در میلیلیتر بود.
بطور کلی، اسانس برازمبل میتواند بعنوان یک ترکیب آنتیاکسیدان و ضد میکروب طبیعی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،برازمبل،اسانس،پاتوژن،اکسیداسیون،نگهدارنده طبیعی.
عنوان انگلیسی
Evaluation of total phenol and flavonoid, antioxidant power and antimicrobial activity of Perovskia abrotanoides essential oil for study from Gram-positive and Gram-negative laboratories: a laboratory study
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to determine the total phenol and flavonoid content and investigate the antioxidant and antimicrobial activity of
Perovskia abrotanoides
essential oil. The total phenol content was determined using the Folin Ciocalteu method, the total flavonoid content using the colorimetric aluminum chloride method, the antioxidant potential using the DPPH and ABTS free radical inhibition methods, and the antimicrobial activity using the disc diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration methods. The total phenol, total flavonoid, DPPH free radical inhibition, and ABTS free radical inhibition of the essential oil were found to be 24.26 mg of gallic acid per gram, 13.15 mg of quercetin per gram, 52.49%, and 56.79%, respectively. The antimicrobial results showed that the antimicrobial effect of the essential oil was higher against Gram-positive bacteria than Gram-negative types, and
Staphylococcus aureus
and
Salmonella typhi
were the most sensitive and resistant microbial strains against
P. abrotanoides
essential oil, respectively. The diameter of the growth inhibition zone in the disc diffusion agar and well diffusion agar tests, as well as the minimum inhibitory and bactericidal concentrations for
S.
aureus
, were 16.50 mm, 17.30 mm, 2 mg/mL, and 128 mg/mL, respectively, and these values for
S. typhi
were 7.60 mm, 9.20 mm, 16 mg/mL, and 512 mg/mL, respectively. In general,
P. abrotanoides
essential oil can be used as a natural antioxidant and antimicrobial compound.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Perovskia abrotanoides,Essential oil,Pathogen,Oxidation,Natural preservative.
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد | Mohammad Noshad
1Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh Behbahani
1Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسن برزگر | Hassan Barzegar
1Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-37002-14&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات