این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۳، شماره ۶۰، صفحات ۳۶۷-۳۸۲

عنوان فارسی اثر محلول‌پاشی اتانول و متانول بر شاخص‌های بیوشیمیایی گیاه دارویی گل انگشتانه ارغوانی (Digitalis purpurea L.)
چکیده فارسی مقاله به­منظور بررسی تأثیر محلول­پاشی سطوح مختلف اتانول و متانول بر شاخص­های بیوشیمایی گل انگشتانه ارغوانی (Digitalis purpurea L.) آزمایشی به­صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1399 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح اتانول (5 و 10 درصد) و متانول (5 و 10 درصد) به همراه تیمار شاهد (آب­مقطر) بود. نتایج آزمایش نشان داد که حداکثر مقدار کلروفیل کل (78/1 میلی­گرم بر گرم)، کاروتنوئیدکل (065/0 میلی­گرم بر گرم)، فنل کل (35/15 میلی­گرم بر گرم)، فلاونوئید کل (58/2 میلی­گرم بر گرم) و فعالیت آنتی­اکسیدانی (76/43 درصد) تحت تیمار متانول 10 درصد به­دست آمد. بیشترین میزان پرولین (47/4میلی­گرم)، قند محلول (20/76 میلی­گرم بر گرم)، محتوای آب نسبی (02/76 درصد) و نیتروژن برگ (61/1 درصد) تحت تیمار اتانول 10 درصد مشاهده شد. شاخص نشت یونی (21/15 درصد) با کاربرد برگی اتانول 10 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز (66/1 میلی­گرم بر گرم پروتئین) و آنزیم پراکسیداز (34/0 میلی­گرم بر گرم پروتئین) با محلول­پاشی متانول 10 درصد کاهش نشان دادند با توجه به نتایج به­دست آمده، کاربرد سطوح مختلف هیدروالکل­ها، جهت بهبود خصوصیات بیوشیمیایی گیاه دارویی گل انگشتانه ارغوانی پیشنهاد می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، کاتالاز، گل انگشتانه، هیدروالکل، پرولین

عنوان انگلیسی Effect of ethanol and methanol foliar application on biochemical indices of Digitalis purpurea L.
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effect of foliar application of different levels of ethanol and methanol on the biochemical characteristics of Digitalis purpurea L., an experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications at the University of Zanjan research greenhouse. The treatments consisted of two levels of ethanol (5 and 10%) and methanol (5 and 10%), along with a control treatment (distilled water). The results showed that the maximum amount of total chlorophyll (1.78 mg/g), total carotenoid (0.10 mg/g), total phenol (15.35 mg/g), total flavonoid (58. 2 mg/g) and antioxidant activity (43.76%) were obtained under a 10% methanol treatment. The highest amounts of proline (4.47 mg), soluble sugar (76.20 mg/g), relative water content (76.02%) and leaf nitrogen (1.61%) were observed under a 10% ethanol treatment. The ion leakage index (15.21%) with foliar application of 10% ethanol and catalase enzyme (1.66 mg/g protein) and peroxidase enzyme (0.34 mg/g protein) activity showed a decrease with foliar application of 10% methanol. According to the results, the application of different levels of hydroalcohols improved the biochemical properties of Digitalis purpurea L.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant activity, Catalase, Digitalis Purpurea L., Hydroalcohol, Proline

نویسندگان مقاله افسون رضایی علولو | Afsoon Rezaie Allolo
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محسن ثانی خانی | Mohsen Sanikhani
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

عزیزاله خیری | Azizollah Kheiry
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ملیحه یعقوبی | Maliheh Yaghoobi
Department of Engineering, Faculty of Chemical Engineering, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1054-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات