این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۳، شماره ۶۰، صفحات ۳۹۷-۴۱۲
عنوان فارسی
اثر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ و روغن سویا بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و اسمولیتهای آلی گل گیلاس رقم "سیاه تکدانه مشهد" در شرایط تنش سرما
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور
بررسی تأثیر کاربرد اسید سالسیلیک، ضدیخ و روغن سویا، بر مقاومت به سرمای گل گیلاس رقم "سیاه تکدانه دانه مشهد"
آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با
سه
فاکتور
{(اسید سالیسیلیک: صفر، 5/1 و 3 میلیمولار)، (ضدیخ طبیعی تیوفر: صفر، 5/2 و 5 قسمت در 1000) و (روغن سویا: صفر، 5/2 و 5 قسمت در1000)} و
در چهار تکرار در یک باغ تجاری واقع در شهرستان سرعین در سالهای 1398 و 1399 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که اثرات سه جانبه فاکتورها بر میزان پرولین در سطح احتمال 5 درصد و بر کربوهیدراتهای محلول و پروتئین در سطح احتمال 1 درصد معنیدار هستند.
بیشترین میزان پرولین (85/70 درصد نسبت به شاهد) در
تیمار
محلولپاشی
اسید سالیسیلیک
3 میلیمولار
بههمراه روغن سویا (5 قسمت در 1000) و
محلولپاشی 5 قسمت در 1000 ضدیخ تیوفر
مشاهده شد. اثرات دو جانبه
اسید سالسیلیک
و روغن سویا بر گلایسین
بتائین
در سطح احتمال 1 درصد و بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز در سطح احتمال 5 درصد تفاوت داشتند.
بیشترین تجمع
گلایسین
بتائین
(27/27 درصد بیشتر نسبت به تیمار شاهد)
و همچنین
بیشترین میزان
فعالیت آنزیم آنتیاکسیدانی کاتالاز
(84/36 درصد بیشتر نسبت به تیمار شاهد) در
تیمار
محلولپاشی
اسید سالیسیلیک
(
5/1 میلیمولار
) به همراه روغن سویا (5 قسمت در 1000) حاصل شد.
با توجه به مشاهدات این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که استفاده همزمان از تیمار محلولپاشی اسید سالیسیلیک
(
3 میلیمولار
) به همراه روغن سویا (5 قسمت در 1000) و
محلولپاشی 5 قسمت در 1000 ضدیخ طبیعی تیوفر در گلهای گیلاس میتواند در افزایش برخی از شاخصهای مهم مقاومت به سرمای گیلاس (پرولین، کربوهیدرات و پروتئین) در برابر تنش سرما مؤثر واقع شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
القای مقاومت، آنزیمهای آنتیاکسیدانی، بتائین گلایسین، سرمازدگی، گیلاس
عنوان انگلیسی
The effect of using salicylic acid, antifreeze and soybean oil on the activity of antioxidant enzymes and organic osmolytes of sweet cherry " Siahe Takdane Mashhad" flower under cold stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of using salicylic acid, antifreeze and soybean oil, on the cold resistance of the flower of the sweet cherry tree cultivar "Siah Tak Daneh Mashhad", a factorial experiment in the form of a randomized complete block design with 3 factors (salicylic acid: zero, 1.5 and 3 mM), (natural antifreeze: zero, 2.5 and 5 per 1000) and (soybean oil: zero, 2.5 and 5 per 1000) and in 4 repetitions was conducted in a commercial garden located in Sarein city in 2018 and 2019. The results of the variance analysis of the data showed that the three-way effects of factors on proline are significant at the 5% probability level and on soluble carbohydrates and protein at the 1% probability level. The highest amount of proline (70.85% compared to the control) was observed in the treatment of salicylic acid foliar spraying 3 mM along with soybean oil (5/1000) and Thiofer antifreeze (5/1000 foliar treatment). The bilateral effects of salicylic acid and soybean oil on glycine betaine were different at the 1% probability level and on the activity of the catalase enzyme at the 5% probability level. The highest accumulation of glycine betaine (27.27% compared to the control) and also the highest activity of the antioxidant enzyme catalase (36.84% compared to the control) in salicylic acid (1.5 mM) foliar treatment with soybean oil (5 in 1000) were obtained. According to the observations of this research, it can be concluded that the use of salicylic acid foliar treatment (3 mM) along with soybean oil (5/1000) and 5/1000 foliar treatment of Thiofer natural antifreeze in flower buds. It is a suitable solution to increase the cold resistance indices of cherries against cold stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Induction of resistance, Antioxidant enzymes, Glycine betaine, Frostbite, Sweet cherry
نویسندگان مقاله
حسین سرتیپ | Hossein Sartip
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علی اکبر شکوهیان | Ali Akbar Shokouhian
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
اسماعیل چمنی | Esmail Chamani
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علیرضا قنبری | Ali Reza Ghanbari
Department of Horticultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1776-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنظیم کننده های رشد گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات