این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
سلول و بافت
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
القای اکسیداسیون پروتئین، فعالیت پروتئاز، تغییرات گروههای تیولی و ظرفیت آنتیاکسیدانتی کل در گیاه سیبزمینی(Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه
چکیده فارسی مقاله
هدف: در این تحقیق، بهمنظور مقایسه سمیت و تنش اکسیداتیو احتمالی ناشی از اعمال نانو نقره و یون نقره، اثر غلظتهای مختلف آنها بر بعضی از شاخصهای بیوشمیایی مرتبط با اکسیداسون پروتئینها در گیاه سیبزمینی مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روشها: گیاهچههای سیبزمینی حاوی یک گره، به محیط کشت پایه MS حاوی غلظتهای 10،2،0، و 20 میلیگرم بر لیتر از نانو نقره و نیترات نقره منتقل شدند. پس از 4 هفته، جدا کشتهای رشد یافته بهمنظور اندازهگیری شاخصهای موردنظر برداشت شدند. نتایج: محتوی پروتئین کل برگ در جدا کشتهای تیمارشده با نانو نقره یا یون نقره، بهجز در غلظت 2 میلیگرم بر لیتر از تیمار یون نقره، با افزایش غلظت کاهش نشان دادند. همچنین، تغییرات قابل ملاحظهای در الگوی الکتروفورزی پروتئینهای برگ در 5 باند پروتئینی مشاهده شد. محتوی گروههای کربونیل در تیمارهای نانو نقره و یون نقره با افزایش غلظت نقره افزایش یافت. محتوی تیولهای پروتئینی و غیر پروتئینی بهترتیب کاهش و افزایش را نشان دادند. بهعلاوه، افزایش بیشتری در فعالیت پروتئاز و توان آنتیاکسیدانتی کل در جدا کشتهای تحت تیمار یون نقره در مقایسه با نانو نقره مشاهده شد. نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدستآمده میتوان نتیجه گرفت که آسیب اکسیداتیو در جدا کشتهای تحت تیمار با نانو نقره بسیار بیشتر از جدا کشتهای تیمارشده با یون نقره است و علاوه بر آزادسازی یون نقره، اثرات ویژه مرتبط با نانو ذرات هم میتواند در القای تنش اکسیداتیو ناشی از نانو نقره در گیاه سیبزمینی دخالت داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Induction of protein oxidation, protease activity, thiol groups alterations and total antioxidative capacity in potato (Solanum tuberosum) by silver nanoparticles and silver nitrate under in vitro culture conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Aim: In the present study, to compare the toxicity and possible oxidative stress that may result from application of silver nanoparticles and silver ions, the impacts of their different concentrations on some biochemical indices related to protein oxidation in potato (Solanum tuberosum) were investigated. Material and methods: potato explants with one node were transferred to MS medium containing 0, 2, 10 and 20 mg.L-1silver nanoparticles (AgNPs) and silver nitrate (AgNO3). After four weeks of exposure, in vitro-grown explants were harvested for measurement of various parameters. Results: Total protein content in explants treated with either AgNPs or Ag ions decreased with increase in silver concentration, except in Ag ion treatment at 2 mg.L-1, which it increased significantly as compared to control samples. Also, remarkable changes were observed in five bands of protein electrophoresis patterns. The contents of Carbonyl groups were significantly increased relative to control in a dose-dependent manner. In both silver treatments, protein thiols were significantly decreased, while non-protein thiols were amplified. Moreover, explants treated with Ag ions showed higher protease activity and total antioxidant power as compared to AgNPs treated ones. Conclusion: Based on the results, it could be concluded that oxidative damage to explants treated with AgNPs was much more than explants under a similar mass of Ag ions. In addition to the release of silver ions, special effects associated with nanoparticles could be involved in the oxidative stress induced by AgNPs in potato explants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات