این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلول و بافت، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی محتوای فنل و فلاونوئید کل در عصاره‌ گونه Meristotropis xanthioides Vassilcz. و اثر حفاظتی آن بر مسمومیت کبدی القا شده با اتانول
چکیده فارسی مقاله هدف: هدف از این مطالعه بررسی نفش حفاظتی عصاره گونه M. xanthioidesدر برابر مسمومیت کبدی القا شده با اتانول می­باشد. مواد و روش­ها: محتوای فنل و فلاونوئید کل به‏ترتیب به‏روش­های فولن-سیوکالتو و کلرید آلومینیوم اندازه­گیری شدند. در جهت سنجش اثر حفاظتی عصاره گونه مورد نظر، رَت­های نر نژاد ویستار به سه گروه 6 تایی تقسیم شدند: گروه 1(گروه کنترل)، گروه 2 با اتانول تیمار شدند و گروه 3 به‏طور همزمان با اتانول و عصاره گیاه M. xanthioides، تیمار شدند. رَت­ها همه تیمارها را از طریق دهان دریافت کردند. در این تحقیق سیلی‏مارین به‏عنوان کنترل مثبت استفاده شد. در پایان پارامترهای بیوشیمیایی، هیستولوژیکی و مورفولوژیکی در گروه­های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان دادند که گونه مورد مطالعه دارای محتوای بالای فنل و فلاونوئید می­باشد. بررسی­های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی مشخص نمود که نسبت وزن کبد به وزن بدن، مقادیر مالون دی آلدئید (MDA) و پراکسید هیدروژن بافتی و همچنین آنزیم­های کبدی موجود در سرم خون رَت­های تیمار شده با اتانول به‏طور معنی­داری نسبت به گروه­های دیگر، افزایش می­یابد. همچنین نتایج حاصل از مطالعات هیستولوژیکی مشخص کرد که بافت کبدی رَت­های تیمار شده با اتانول، در مقایسه با رَت­های گروه کنترل، دچار آسیب­های شدیدی شدند. فعالیت­های بیوشیمیایی و آسیب­های بافتی بوسیله تیمار با عصاره و سیلی‏مارین کاهش یافت. نتیجه گیری: این مطالعه اثبات کرد که عصاره M. xanthioides می­تواند نقش حفاظتی بر علیه سمیت کبدی القا شده با الکل داشته باشد و به‏عنوان یک منبع طبیعی برای مکمل­ها غذایی و دارویی به‏شمار آید.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Total phenol and flavonoid contents of Meristotropis xanthioides Vassilcz. species extract and its protective effect on ethanol-induced hepatotoxicity
چکیده انگلیسی مقاله Aim: The aim of this study was to assess the protective effect of Meristotropis xanthioides extract on ethanol-induced hepatotoxicity. Material and methods: The total phenol and flavonoid contents of the species were measured by Folin Ciocalteu and AlCl3, respectively. Male Wistar rats were divided into three groups: group 1 (control), group 2: received 1ml 50 % ethanol, group 3 : received 1ml ethanol (50 %) plus the extract (500 mg/kg), each group consisted of six rats. All treatments were performed by intragastric administration. Silymarin was used as positive control. Biochemical, histological and morphological analyses were used for evaluation of hepatotoxicity. Results: The extract had high total phenolic and flavonoid contents. Alcohol consumption significantly increased liver/body weight ratio, amounts of tissue's malondialdehyde (MDA), H2O2 and also liver enzymes in blood in comparison to other groups. Histological examination showed that alcohol consumption injures liver tissue intensely. All these alcohol-induced changes were effectively inhibited by treatment with the extract. Conclusion: This research confirmed that the species can represent the protective role on ethanol-induced hepatotoxicity and suggested its capacity to apply as a new healthcare food and drug supplement.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات