این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۲، صفحات ۱۹-۳۲

عنوان فارسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‌مرغ، بیوشیمیایی سرم خون و پاسخ ایمنی مرغان تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی‌فنلی به عنوان منبع غنی آنتی‌اکسیدانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، اندازه‌گیری فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌های آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‌، بیوشیمیایی سرم خون، خون‌شناسی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار بود. این آزمایش با 440 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه های-لاین (25 هفتگی) در قالب 11 تیمار آزمایشی، با 5 تکرار و هر تکرار شامل 8 قطعه مرغ به مدت سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج سطح عصاره آبی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) و پنج سطح عصاره الکلی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) انجام شد. برای سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره از روش DPPH استفاده شد. صفات عملکردی به صورت دوره‌ای اندازه‌گیری شد. در پایان طرح ، خونگیری از ورید بال برای بررسی بیوشیمیایی سرم و خون شناسی انجام شد. تزریق واکسن نیوکاسل در روز 40 آزمایش و سپس خون‌گیری از ورید بال در هفت روز بعد برای سنجش عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد تولید در مقایسه با تیمار شاهد را پرندگان دریافت کننده سطح 1000 عصاره‌های آبی و الکلی داشتند. بالاترین شمار گلبول‌های سفید و هتروفیل‌ها و عیار پادتن بر علیه ویروس نیوکاسل در پرندگان مربوط به تیمار حاوی سطح 1000 عصاره الکلی مشاهده شد. به طور کلی استفاده از سطح 1000میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره آبی و الکلی برگ زیتون موجب بهبود عملکرد و کیفیت تخم‌ مرغ‌های تخمگذار می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌بادی، زیتون، نیوکاسل، واحد هاو،

عنوان انگلیسی Antioxidant effect of aqueous and alcoholic extracts of olive leaves on performance, quality characteristics of eggs, biochemical blood, and immune response of laying hens.
چکیده انگلیسی مقاله Olive leaf extract (OLE) can be used as a rich source of antioxidants due to its polyphenol compounds. The purpose of this research was to measure the antioxidant activity and the effect of aqueous (AOLE) and alcoholic (HOLE) extracts of olive leaves on performance, quality characteristics of eggs, biochemical blood serum, hematology, and immune response of laying hens. This experiment was conducted with 440 high-line laying hens (25 weeks old) in the form of 11 experimental treatments, with 5 replications and each replication including 8 hens for three periods of 28 days in a completely randomized design with five levels of AOLE (200, 400, 600, 800 and 1000 mg/kg) and five levels of HOLE (200, 400, 600, 800 and 1000 mg/kg). The DPPH method was used to measure the antioxidant activity of the extract. Functional traits were measured periodically. Blood was taken from the wing vein for serum biochemical and hematological analysis. Injection of the Newcastle vaccine was performed on the 40th day of the experiment, and blood was taken from the wing vein seven days later. The results showed that birds receiving 1000 levels of AOLE and HOLE had the highest percentage of production compared to the control treatment. The highest number of white blood cells and heterophils and antibody titers against Newcastle virus were observed in birds treated with 1000 HOLE levels. In general, the use of 1000 mg/kg of aqueous and alcoholic extract of olive leaves improves the performance and quality of laying eggs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی‌بادی, زیتون, نیوکاسل, واحد هاو

نویسندگان مقاله هادی میرزاسروری |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

نظر افضلی |
استاد بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

سید همایون فرهنگ‌فر |
استاد بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

احمد رضا راجی |
دانشیار، گروه علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_131472_3fec1d1b49b245fea10dbf3a3951bd80.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات