این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
Acta Medica Iranica
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۵-۱۷۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Prevention of Malnutrition in Iran: 1. Vitamins.
چکیده انگلیسی مقاله
The over-reliance on bread in the Iranian diet may l ead to relative deficiencies of ribof lavin, vitamin,A , and v i t ami n , C, with housebound persons also suffering from vi t amin D def i cienc y . The increased consumption of ani ma l pr oduc t s , fruit and vegetables should be pr e s c r l - bed . Economic progress could help t o improve die t , and 1S probably already doi ng s o . Increased nutrit ion educatien at all l evels is e s s e nt i a l , especially during teac her trai ning , s o t ha t t h e information would r e a ch schoolchi ldren . Even medical doctors r e ceiv e a ve ry short period of nutrition training so that it i s not surprising that ot he r sections of t he population a re a l so poorly i nformed . In t he me a n t i ~e f vegetable o i l c oul d be v itamini zed, and research could aim at discovering way s to enrich o t he r f oods als o . Patients at risk can be glven periodic i nj e c t i ons o f v i t ami ns A and 0, o r they may take 1 capsule o f "Unicap Hultivitaminll or 1 teaspoonsu l o f IlVi p l e x" daily or eve r y two day s .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی wise | ali wise
منصور برومند نایینی | mansour boroumand naini
حسین فریور | hussein farivar
akbar emmami | akbar emmami
نشانی اینترنتی
http://acta.tums.ac.ir/index.php/acta/article/view/131
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات