این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۴، شماره ۳۸۳، صفحات ۵۶۳-۵۷۱
عنوان فارسی
بررسی ارتباط چربیهای رژیم غذایی با شاخصهای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
قدمه: سندرم متابولیک، مجموعهای از اختلالات متابولیک است که شیوع آن در بیماران مبتلا به دیابت در حال افزایش است. کیفیت چربیهای رژیم غذایی بر روی شاخصهای سندرم متابولیک اثر دارد. هدف از مطالعهی حاضر، بررسی ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی با شاخصهای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. روشها: مطالعهی حاضر، از نوع مطالعات مقطعی بود و بر روی 300 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. رژیم غذایی افراد شرکت کننده با پرسشنامهی بسامد خوراک ارزیابی شد. تحلیل دادههای غذایی با نرمافزار Nutritionist4 و محاسبات آماری با نرمافزار SPSS انجام شد. یافتهها: 6/69 درصد از بیماران، مبتلا به سندرم متابولیک بودند. بعد از تعدیل عوامل مخدوشگر، ارتباط معکوس معنیداری بین اسیدهای چرب امگا 3 با فشار خون سیستول (010/0 = P) و دیاستول (002/0 = P) مشاهده شد. همچنین، رابطهی مستقیم معنیداری بین اسیدهای چرب با یک باند دوگانه با قند خون ناشتا (006/0 = P) و اسید چرب امگا 3 با تریگلیسیرید (010/0 = P) مشاهده شد. نتیجهگیری: بر اساس نتایج مطالعه، اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2، ارتباط دارند و همچنین ارتباط مستقیمی بین مصرف اسیدهای چرب با یک باند دوگانه با قند خون ناشتا و اسیدهای چرب امگا 3 با تریگلیسیرید مشاهده شد، اما برای تأیید نتایج، مطالعات آیندهنگر بیشتری نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب، رژیم غذایی، سندرم متابولیک، دیابت،
عنوان انگلیسی
Association of Dietary Fatty Acids with Metabolic Syndrome Indices in Patients with Type 2 Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The metabolic syndrome includes several metabolic disorders and its incidence is increasing among diabetic patients. Types of dietary fats have been related to components of the metabolic syndrome. So this study aimed to investigate the association between dietary fatty acids with metabolic syndrome indices in patients with type 2 diabetes. Methods: This cross-sectional study was conducted on 300 patients with type 2 diabetes. Dietary intake was assessed using a validated Food Frequency Questionnaire. Nutritionist 4 Software was employed for analysis of dietary variables and SPSS software was used for statistical analysis. Findings: 69.6% 0f patients were diagnosed with metabolic syndrome. After adjustment of the confounder factors a significant negative correlation was observed between omega3 with systole blood pressure (P = 0.01) and diastole blood pressure (P = 0.002). Also significant positive correlation was observed between mono unsaturated fatty acids with fasting blood sugar (P = 0. 006) and omega3 with triglyceride (P = 0.01). Conclusion: According to the study, omega3 fatty acids are associated with a lower blood pressure in people with type 2 diabetes. Also, we observed positive correlation between mono unsaturated fatty acids with fasting blood sugar and omega3 with triglyceride. But, further prospective investigations are needed to confirm our results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fatty acids,Diet,Metabolic syndrome,Diabetes
نویسندگان مقاله
نفیسه سبحانی | nafiseh sobhani
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی بالینی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
محمد حسن انتظاری | mohammad hassan entezari
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی بالینی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
آوات فیضی | awat feizi
دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
غلامرضا عسگری | gholamreza asgari
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
جمال رییسی | jamal raeisi
فوریت های پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/5901
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317473.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات