این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۳، شماره ۳۵۶، صفحات ۱۸۲۹-۱۸۴۱

عنوان فارسی مروری بر تأثیر مصرف پروتئین آب پنیر در جلوگیری از بیماری‌های متابولیک
چکیده فارسی مقاله با پیشرفت علم و افزایش سطح بهداشت عمومی، با وجود کاهش چشم‌گیر بیماری‌های عفونی، شیوع بیماری‌های مزمن گسترش پیدا کرده است؛ به شکلی که سازمان بهداشت جهانی، بیماری‌های قلبی- عروقی را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل بروز مرگ و میر در جهان معرفی می‌کند. چاقی و اضافه وزن نیز در سال‌های اخیر یکی از مشکلات عمده‌ی سلامتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه به شمار می‌رود که با بسیاری از بیماری‌ها در ارتباط بوده، بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی را بر دولت‌ها تحمیل می‌کند. به تازگی، مطالعات فراوانی در زمینه‌ی پیش‌گیری و درمان این بیماری‌ها در سراسر جهان به انجام رسیده است. محققان روش‌های گوناگونی از قبیل دارو درمانی، اصلاح رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی مناسب و استفاده از برخی مواد مغذی در قالب مکمل‌ها را برای دست‌یابی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های متابولیک مورد استفاده قرار داده‌اند. در این میان، به کار بردن روشی کم‌خطر، مؤثر و در دسترس که بتوان از آن برای پیش‌گیری از این بیماری‌ها در افراد مختلف استفاده کرد، اهمیت فراوانی دارد. بررسی مطالعات مختلف نشان داده است که پروتئین آب پنیر (Whey protein) می‌تواند اثرات مفیدی در پیش‌گیری از این بیماری‌ها داشته باشد. این پروتئین از اجزای تشکیل دهنده‌ی شیر است و دارای ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد که آن را از سایر منابع پروتئینی متمایز می‌کند. در این مطالعه‌ی مروری، ما به بررسی تأثیر مصرف پروتئین آب پنیر در ممانعت از بروز بیماری‌های متابولیک می‌پردازیم.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Review on the Effects of Whey Protein Consumption on Prevention of Metabolic Diseases
چکیده انگلیسی مقاله In recent years, although the infectious diseases have noticeably declined as a result of science advances and public hygiene improvements, the prevalence of chronic diseases have increased; the World Health Organization has introduced cardiovascular diseases as one of the most significant causes of death in the world. Obesity and overweight are considered to be major health problems in developed and developing countries which are tied to many diseases and impose a heavy economic and social burden on governments. Recently, numerous studies have been conducted worldwide to address the prevention and treatment of these diseases. Researchers have used a variety of methods including medication, dietetic quality improvement, appropriate physical activity, and the use of some nutrients in the form of supplements in order to decrease the risk of metabolic diseases. Therefore, using a low-risk, effective, and accessible method that can prevent these diseases in different people is of great significance. A review of various studies shows that whey protein can have beneficial effects on preventing these diseases. This protein is among the milk components and has unique features which make it distinct from other protein sources. Thus, the present study overviews the influence of consuming whey protein on prevention of metabolic diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فواد علیمرادی | foad alimoradi
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

مریم جوادی | maryam javadi
استادیار، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

حسین جوینده | hossein jooyandeh
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

سید امیرحسین ذهنی مقدم | seyed amirhossein zehni moghadam
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

نسترن میری | nastaran miri
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/4511
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317633.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات