این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۲، شماره ۲۰، صفحات ۲۴۷۳-۲۴۸۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر مکملیاری پودر گیاه شوید بر مقاومت انسولینی و نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماری دیابت اختلالی است که با بروز بسیاری از بیماریهای مزمن ارتباط دارد. افزایش سطوح سیتوکینهای التهابی، از جمله اینترلوکین 6 (6-IL یا 6-Interleukin)، عامل نکروز توموری-آلفا (TNF-α یا Tumor necrosis factor alpha) و پروتئین واکنشی C (hs-CRP یا High-sensitivity C-reactive protein)، بر حساسیت انسولینی تأثیر میگذارد. در سالهای اخیر، استفاده از گیاهان سنتی به دلیل عوارض جانبی پایین، رواج بیشتری یافته است. مطالعهی حاضر با هدف تعیین تأثیر مکملیاری پودر گیاه شوید بر مقاومت انسولینی و نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. روشها: این مطالعهی کارآزمایی بالینی دو سو کور، بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تبریز انجام شد. افراد حایز شرایط، به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. افراد گروه مورد، روزانه 3/3 گرم پودر گیاه شوید و افراد گروه شاهد، مقادیر مشابه پودر نشاسته را به مدت 8 هفته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، غلظت انسولین ناشتا، 6-IL و TNF-α با استفاده از روش ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) و hs-CRP با استفاده از اسپکترومتری اندازهگیری شد. شاخص مقاومت انسولینی با استفاده از فرمول گلوگز ناشتا (mg/dl) × انسولین ناشتا (μU/ml) /405 به دست آمد. یافتهها: کاهش معنیداری در غلظت انسولین ناشتا و سیتوکینهای التهابی 6-IL، TNF-α و hs-CRP در گروه مورد مشاهده شد (050/0 > P). پس از تعدیل بر روی مقادیر پایه و متغیرهای مخدوشگر، این معنیداری تأیید شد. شاخص مقاومت انسولینی در هر دو گروه تغییرات آماری معنیداری نشان نداد. نتیجهگیری: پودر گیاه شوید، تأثیر مفیدی در کاهش نشانگرهای التهابی و غلظت انسولین ناشتا داشت. با این وجود، انجام مطالعات بیشتر برای تأیید نتایج به دست آمده پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effects of Anethum Graveolens L Supplementation on the Insulin Resistance and Inflammatory Biomarkers in Patients with Type 2 Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes mellitus (DM) is associated with many chronic disorders. Increasing the concentration of circulatory cytokines such as interleukin 6 (IL-6), tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and high-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) can effect on the insulin sensitivity. Recently, the use of herbs as complementary and alternative medicine, due to low level of side effects, has been prevailed. This study was designed to investigate the effects of Anethum graveolens supplementation on the insulin resistance and inflammatory biomarkers in patients with type 2 diabetes. Methods: This randomized-double blind-placebo controlled study was conducted on 60 patients with type 2 diabetes in Tabriz, Iran. The eligible patients randomly divided to two intervention and control groups. Intervention group received 3.3 g/day powder of Anethum for 8 weeks and control group received the same amounts of starch. At the onset and end of the study, serum concentrations of insulin, IL-6 and TNF-α was determined using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method; and hs-CRP was measured using spectrometry. The homeostatic model assessment of insulin resistance (HOMA-IR), as an index of insulin resistance, was calculated as fasting concentrations of blood glucose (mg/dl) × fasting insulin (μU/ml)/405. Findings: Serum concentration of insulin, IL-6, TNF-α and hs-CRP decreased significantly at the end of study in intervention group (P < 0.05). This decreasing was confirmed after adjusting for baseline and confounding factors. Changes in HOMA-IR were not significant in none of the groups. Conclusion: Supplementation of Anethum graveolens had beneficial effects on the concentration of insulin concentration and inflammatory biomarkers. However, further clinical studies are suggested to confirm the results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لاله پیاهو | laleh payahoo
دانشجوی دکتری، گروه علوم تغذیه، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، کمیته ی تحقیقات دانشجویی، موج دانش بسیج دانشجویی، دانشکده ی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
یاسر خواجه بیشک | yaser khajeh bishak
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم بهداشتی در تغذیه، کمیته ی تحقیقات دانشجویی، موج دانش بسیج دانشجویی، دانشکده ی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
مجید مبصری | majid mobasseri
فوق تخصص غدد و بیماری های متابولیسم، مرکز تحقیقات استخوان، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
علیرضا استاد رحیمی | ostad rahimi a
دانشیار، گروه علوم تغذیه، دانشکده ی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد اصغری جعفرآبادی | asghari jaafarabadi m
دانشیار، گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/4920
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317808.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات