این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۲، شماره ۲۰، صفحات ۲۴۹۱-۲۵۰۰

عنوان فارسی بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن در افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش فشار خون وجود داشته است. اما، مطالعه‌ای که به بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر فشار خون پرداخته باشد، انجام نشده بود. مطالعه‌ی حاضر، با هدف بررسی اثر مصرف مخلوط سیر و آبلیمو بر میزان قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن انجام شد. روش‌ها: در این مطالعه، 120 نفر از بیماران 65-30 ساله‌ی مبتلا به هایپرلیپیدمی تازه تشخیص داده شده، انتخاب و به طور تصادفی، به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، روزانه 20 گرم سیر و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، گروه دوم، روزانه 20 گرم سیر و گروه سوم، روزانه 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 2 ساعت پس از شام دریافت کردند و گروه چهارم طی مداخله، سیر و آبلیمو دریافت نکردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون ناشتا، فشار خون و نمایه‌ی توده‌ی بدن اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: مصرف مخلوط سیر و آبلیمو پس از 8 هفته توانست فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نمایه‌ی توده‌ی بدن را نسبت به گروه آبلیمو و گروه شاهد به طور معنی‌داری کاهش دهد که البته این کاهش نسبت به گروه سیر معنی‌دار نبود. همچنین، مصرف مخلوط سیر و آبلیمو تأثیر معنی‌داری در قند خون ناشتا نداشت. نتیجه‌گیری: مخلوط شدن سیر با آبلیمو نمی‌تواند اثر بهتری نسبت به مصرف سیر به تنهایی داشته باشد. پیشنهاد می‌شود، مطالعات دیگری نیز با روش‌های متفاوت در این زمینه انجام شود و پس از اطمینان از کارایی، این فراورده در دسترس افراد قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، آبلیمو، هایپرلیپیدمی، فشار خون، نمایه‌ی توده‌ی بدن

عنوان انگلیسی Effect of Garlic and Lemon Juice Mixture on Fasting Blood Sugar, Diastolic and Systolic Blood Pressure and Body Mass Index in People with Hyperlipidemia
چکیده انگلیسی مقاله Background: From ancient times, people believed the role of garlic in lowering blood pressure . However, no study has been done about mixture of garlic and lemon juice. So, this study aimed to investigate the effect of garlic and lemon juice mixture on fasting blood sugar, diastolic and systolic blood pressure and body mass index. Methods: In this study, 120 patients of the age of 30-65 years, with newly diagnosed hyperlipidemia, were randomly divided into 4 equal groups. First group recieved 20 grams of garlic daily, plus 1 tablespoon lemon juice, second group recieved 20 grams garlic daily and the third group recieved 1 tablespoon lemon juice daily, 2 hours after. The fourth group did not receive garlic or lemon juice during 2-monthes intervention. The fasting blood sugar, blood pressure and body mass index levels were measured at the beginning and end of the study. Findings: The garlic and lemon juice mixture, after 8 weeks, significantly reduced systolic and diastolic blood pressure and body mass index, compared with the control group . However, this reduction was not significant compared to the garlic group. The mixture did not have any effect on fasting blood sugar. Conclusion: According to the results, the garlic and lemon juice mixture is not better than garlic alone, in reducing blood pressure and body mass index. Other studies are suggested to be done in different ways to ensure the effectiveness of this product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نگار اصلانی | negar aslani
مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی بالینی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمدحسن انتظاری | mohammad hassan entezari
مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی بالینی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

زهرا مقصودی | zahra maghsoudi
مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

غلامرضا عسکری | gholamreza askari
مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/4922
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317810.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات