این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۵، شماره ۲، صفحات ۱۹۳-۲۱۰
عنوان فارسی
تاثیر کنجاله سویای عملآوری شده با اسید سیتریک بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور مطالعه کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک بر عملکرد رشد، ریختشناسی روده، جمعیت میکروبی روده ، فعالیت آنزیمهای هضمی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین انجام شد. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 با 6 گروه آزمایشی و 5 تکرار در یک دوره 42 روزه استفاده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 3 ×2 شامل دو نوع کنجاله سویای خام و فرآوری شده با اسید سیتریک 50/0 درصد و سه سطح احتیاجات پروتئین 100، 95 و 90 درصد بود. نتایج آزمایش نشان داد که کنجاله سویای فرآوری شده سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با کنجاله سویای خام شد (P <0.05). کاهش سطح پروتئین جیره تا 90 درصد احتیاجات، سبب کاهش عملکرد رشد جوجههای گوشتی در مقایسه با سطوح 95 و 100 درصد احتیاجات شد (P <0.05). طول پرزهای روده در جوجههای گوشتی تغذیه شده با کنجاله سویای فرآوری شده بیشتر از کنجاله سویای خام بود (P <0.05). کاهش سطح پروتئین جیره سبب کاهش معنیدار طول پرز، نسبت طول پرز به عمق کریپت و مساحت پرز در جوجههای گوشتی شد (P <0.05). فرآوری اسیدی کنجاله سویا سبب بهبود قابلیت هضم پروتئین و فعالیت آنزیمهای گوارشی پروتئاز و آمیلاز شد (P <0.05). همچنین با کاهش سطح نیاز پروتئینی جیره (90 درصد احتیاجات) قابلیت هضم پروتئین و فعالیت آنزیمهای گوارشی پروتئاز و آمیلاز کاهش معنیداری را نشان داد (P <0.05). بر اساس نتایج این تحقیق استفاده از کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک در مقایسه با کنجاله سویای خام سبب افزایش عملکرد رشد، جوجههای گوشتی شد. کاهش سطح پروتئین تا 95 درصد احتیاجات در جیرههای حاوی کنجاله سویای فرآوری شده با اسید سیتریک 50/0 درصد تاثیر منفی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرنده،جیره،ریختشناسی روده،فرآوری اسیدی،فعالیت آنزیم،
عنوان انگلیسی
The effect of soybean meal processed with citric acid, on the performance, nutrient digestibility and microbial population in broiler chicks fed diets with different levels of protein
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effects of acid hydrolyzed processing on the nutritional value of soybean meal (SBM) and its influence on the growth performance, intestinal morphology, microbial population, digestive enzymes activity, and nutrient digestibility in broiler chickens fed with diets containing different levels of crude protein. A total of 300 one-day-old male broiler chickens were used in a design with 6 treatments and 5 replicates per each during 1 to 42 days of age. This experiment was conducted as a completely randomized design with a 2 × 3 factorial arrangement of treatments including two types of SBM (raw and treated with 0.50% citric acid) and three inclusion rates of crude protein (90, 95 and 100 % of requirements). The results showed that acid-treated SBM improved feed conversion ratio in broilers compared to raw-SBM group (P < 0.05). The decrease of protein requirements up to 90% declined growth performance of broilers compared to 95 and 100 % of requirements (P < 0.05). The villus length was greater in broiler chickens fed with acid-treated SBM compared with raw-SBM group (P < 0.05). Meanwhile, reduction of protein requirements decreased the villus length, the ration of villus length to crypt depth and villus surface in broilers (P < 0.05). Acid processing of SBM increased digestibility coefficient of crude protein and protease and amylase activity in broiler chickens (P < 0.05). In addition, a decrease in protein digestibility and enzyme activity was observed in broilers fed low protein (90 % of the requirements) diet (P < 0.05). Based on the results of this study, it can be concluded that acid processing of SBM improved its nutritional quality. Also, use of acid-treated SBM increased growth performance, intestinal morphometric indices, digestive enzymes activity and nutrient utilization in broiler chickens. In addition, reducing of crude protein requirements up to 95% in diets containing citric acid-treated SBM had not negative impact on growth performance in broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرنده,جیره,ریختشناسی روده,فرآوری اسیدی,فعالیت آنزیم
نویسندگان مقاله
معصومه نوروزی |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
منصور رضایی |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محمد کاظمی فرد |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_92325_5a5188daa8d92b70565af4743f94ecf9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات