این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پوست و زیبایی، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۳-۱۳

عنوان فارسی ارزیابی پایداری کرم موضعی حاصل از عصاره آبی جلبک قهوه‌ای (Sargassum tenerrimum)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: جلبک‌های دریایی منبع ارزشمندی از مواد فعال زیستی با اثرات متنوع در صنایع آرایشی و بهداشتی مانند محصولات سلامت پوست هستند. یکی از ویژگی‌های اصلی پوست رطوبت است که نقش مهمی در حفظ متابولیسم، فعالیت آنزیمی، خواص مکانیکی، ظاهر و سد محافظتی دارد. هدف از مطالعه حاضر، فرموله‌کردن عصاره آبی جلبک قهوه‌ای Sargassum tenerrimum با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی به‌عنوان کرم رطوبت‌رسان برای ارزیابی پایداری فیزیکوشیمیایی و رشد میکروبی بود.

روش اجرا: جلبک‌ها از منطقه بین جزر‌و‌مدی سواحل دریای عمان و خلیج‌فارس جمع‌آوری و با آب دریا، شست‌وشوی اولیه داده شدند. بعد از انتقال به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، در آزمایشگاه فرآوری دانشکده شیلات، فرآیند عصاره‌گیری انجام گرفت و در مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرمولاسیون کرم مرطوب‌کننده 1 درصد تهیه شد. آنالیز آماری خواص آنتی‌باکتری عصاره‌ آبی توسط نسخه 22 نرم‌افزار SPSS صورت گرفت و جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها ازطریق آنالیز واریانس یک‌طرفه (one way ANONA) انجام شد و مقایسه میانگین‌ها به‌وسیله آزمون دانکن و برای سنجش معنادار بودن اختلافات در سطح 5 درصد استفاده شد. در نهایت نمودارها با استفاده از نرم‌افزار Excel ترسیم شدند. نتایج بررسی شاخص‌های مورد مطالعه به‌صورت میانگین±انحراف معیار گزارش گردید.

یافته‌ها: با توجه به نتایج، کرم 1 درصد تهیه‌شده به‌مدت 6 ماه در دمای اتاق و آون کاملاً پایدار و همگن بود و آزمایشات میکروبی را پشت سر گذاشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به موارد فوق، اثربخشی کرم تولیدشده به‌خوبی ثابت شد و می‌توان آن‌را به‌عنوان یک عامل مرطوب‌کننده پوست معرفی کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جلبک دریایی، فرمولاسیون موضعی، مراقبت پوستی، مرطوب‌کننده

عنوان انگلیسی Evaluation of topical cream stability obtained from aqueous extract of Sargassum tenerrimum brown algae
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: Marine seaweeds are a valuable source of bioactive ingeredients with the possibility of different effects in cosmeceutical industries such as skin health products. One of the main characteristics of the skin is moisture which plays an important role in maintaining metabolism, enzymatic activity, mechanical properties, appearance and protective barrier. The objective of the present study was to formulate the water extract of brown algae Sargassum tenerrimum with antioxidant and antibacterial properties as a moisturizing cream to evaluate physicochemical stability and microbial growth.
 

Methods: Algae were collected from the Persian Gulf intertidal zone and was washed with seawater, then transferd to Seafood Processing Laboratory in Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources for extraction process, after that formulation of 1% moisturizing cream was made at Center for Research and Training in Skin Diseases and LeprosyTehran University of Medical Scinces. Statistical analysis of antibacterial properties of water extract was performed by SPSS software version 22 and one way ANONA was used to analyse the data. The comparison between the means were investigated by Duncan’s test used for measuring significant differences at 5 percent level. Finally, the charts were created by using Excel software. The results of the study were reported as mean ± standard deviation.
 

Results: According to the results, the prepared 1% cream was completely stable and homogeneous in room temperature and oven for 6 months and successfully passed microbial tests.
 

Conclusion: In view of the above mentioned, the manufactured cream efficacy was well done and can be introduce as a skin moisturizing agent.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله seaweed, topical formulation, skin care, moisturizing

نویسندگان مقاله سمیرا شاه‌حسینی | Samira Shahhosseini
Department of Seafood Processing, Faculty of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resouces, Gorgan, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

معظمه کردجزی | Moazameh Kordjazi
Department of Seafood Processing, Faculty of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resouces, Gorgan, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سامان احمدنصراللهی | Saman Ahmadnasrollahi
Center for Research and Training in Skin Disease and Leprosy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سیدمهدی اجاق | Seyedmahdi Ojagh
Department of Seafood Processing, Faculty of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resouces, Gorgan, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

عاطفه نعیمی‌فر | Atefe Naeimifar
Center for Research and Training in Skin Disease and Leprosy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سلیم شریفیان | Salim Sharifian
Department of Fisheries, Faculty of Marine Sciences, Chabahar University of Maritime and Marine Sciences, Chabahar, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران


نشانی اینترنتی http://jdc.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-355&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات