این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
International Journal of Horticultural Science and Technology
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۷۱-۱۸۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of Apple (Malus domestica Borkh.) Shelf-life by Calcium Chloride and Aloe vera Gel Using Response Surface Methodology (RSM)
چکیده انگلیسی مقاله
Using organic and inorganic substances is a healthy and affordable way to enhance fruit quality during storage. Apple is a popular fruit with high nutritional value and mainly experiences prolonged storage periods. The present study was conducted to optimize shelf-life of apple fruits (Malus domestica Borkh. ‘Golden Delicious’) by aloe vera gel and calcium chloride (CaCl2) and to evaluate apple characteristics after 90 days of cold storage. Using response surface methodology (RSM), measurements were aimed at fruit weight loss, pH, total soluble solids (TSS), total sugar (TS), fruit firmness, and juice content. As evidenced from RSM analysis, optimal conditions for apple shelf-life were achieved by 5.9% CaCl2 and 33.6% aloe vera gel, which reduced weight loss and maintained fruit firmness, pH, total soluble solids, total sugars, and juice content. Aloe vera gel and CaCl2 showed similar modes of action in each case of the measured traits, except for TSS where the aloe vera gel increased apple TSS but CaCl2 decreased it. Therefore, an optimized combination of aloe vera gel and CaCl2 offered a promising approach to the maintenance of apple quality in storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
response surface methodology,Apple postharvest,fruit firmness,shelf-life,TSS
نویسندگان مقاله
Marzieh Babashpour-Asl |
Department of Horticultural Sciences, Islamic Azad University, Maragheh Branch, Maragheh, Iran.
نشانی اینترنتی
https://ijhst.ut.ac.ir/article_97633_87b60f1d9f9a34fae2075ecdc7e1bba4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات