این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس (L. rhamnosus) به روش امولسیون داخلی با آلژینات / کیتوزان بر روی برخی از شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری به دلیل اثرات مفید در سلامت ماهی رشد فزاینده ای داشته است. یکی از مشکلات اصلی استفاده از پروبیوتیک ها غیرفعال شدن آنها در شرایط معدی – روده ای ماهی است، محافظت پروبیوتیک ها با پوشش های فیزیکی توان پروبیوتیکی آنها را بهبود می­بخشد، لذا در این تحقیق اثر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس رامنوسوس(Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی بر روی برخی از شاخص­های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 480 قطعه بچه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی 82/±53/25 گرم به چهار تیمار لاکتوباسیلوس رامنوسوس ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی، آلژینات همرا با کیتوزان بدون حضور لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس به تنهایی و شاهد بدون افزودنی پروبیوتیکی تقسیم شدند. ماهیان به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شده و پس از اتمام دوره آزمایش، تیمارها به مدت 15 روز با غذای فاقد پروبیوتیک غذادهی شدند. نمونه گیری از ماهیان در روزهای30 ،    60  و 75 تحقیق انجام و برخی فاکتورهای ایمنی از جمله لایزوزیم سرم، میزان فعالیت کمپلمان، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و قدرت احیاء اندازه گیری شد. نتایج حاکی از افزایش میزان فعالیت لایزوزیم در تیمار ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی در روز 30 و 60 آزمایش نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان پروتئین کل و گلوبولین در روز 30 آزمایش در تیمارهای ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی و آلژینات / کیتوزان نسبت به سایر تیمارها و در روز 60 آزمایش نیز این مقادیر در تیمارهای مذکور نسبت به تیمار شاهد دارای اختلاف معنی دار بود(P<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد ریزپوشانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به روش امولسیون داخلی  باعث بهبود  برخی از شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان  در مقایسه با تیمار پروبیوتیک بدون ریزپوشانی بوده و  می تواند  به عنوان یک روش موثر بهبود کارایی پروبیوتیک استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ریزپوشانی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، امولسیون داخلی، آلژینات/کیتوزان، ماهی قزل الای رنگین کمان، شاخصهای ایمنی

عنوان انگلیسی Effects of microencapsulation of Lactobacillus rhamnosus by internal emulsification with alginate / chitosan on some of the immunological parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله The application of probiotics in aquaculture has been increased in recent years due to the many benefits for fish health. The most important factors in reducing the viability of probiotics during passing through the digestive system are low pH in stomach and proteases and bile salts. Encapsulating of probiotics within biodegradable nanoparticles has been found to increase their viability and efficiency in fish gut. In the current study, the effects of microencapsulation of Lactobacillus rhamnosus by internal emulsification with alginate / chitosan on some of the immunological parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were evaluated. An experiment was designed with four treatments each with three replicates. 480 juvenile O. mykiss average (±SD) initial weight of 25.53±.82 g were assigned to fifteen experimental tanks. Fish in T1 received Lactobacillus rhamnosus encapsulated by internal emulsification with alginate / chitosan, T2 were fed with alginate/chitosan enriched free probiotic diet, T3 received bacteria without any encapsulation and T4 received basic diet as a control group. All treatments were fed with experimental diets for 60 days. Fish were sampled on days 30 and 60 and some of the immunological parameters consist of Lysozime, Complement, Total protein, Albumin, Globulin and NBT were measured.
Results showed that lysozyme in treatment of encapsulated by internal emulsification significantly was higher than other groups at day 30 and 60 of experiment (p<0.05). Also a significant increase was bserved in the total protein and globulin in T1 and T2 at day 30 compared to the other groups and at day 60 compared to the control group (p<0.05).
Generally, it can be concluded that the microencapsulation of Lactobacillus rhamnosus by internal emulsification with alginate / chitosan has significant effects on some of the immunological parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and improved the immune responses in this fish.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Microencapsulation, Lactobacillus rhamnosus, internal emulsification, Alginate / chitosan, Rainbow trout, Immunological parameters

نویسندگان مقاله سیدعبدالحمید حسینی | seyed abdolhamid hosseini
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology. Khorramshahr, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران

پریتا کوچنین |
Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology. Khorramshahr, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران

مجتبی علیشاهی | mojtaba alishahi
Department of Clinical sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz- Iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

تکاور محمدیان | takavar mohammadian
Department of Clinical sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz- Iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

محمد ذاکری | mohammad zakeri
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-553-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات