این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۱، شماره ۱۵۲، صفحات ۱۹۴-۲۰۸

عنوان فارسی پایداری اکسیداتیو روغن آفتابگردان غنی شده با فلاونوئیدهای مرکبات استخراج شده با استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره در طی سرخ کردن
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه مقایسه کارایی ترکیبات فنلی پوست مرکبات استخراج شده با استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNT-COOH) با آنتی اکسیدان های مصنوعی رایج [بوتیل هیدروکسی آنیزول (BHA) و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)] در تثبیت روغن آفتابگردان (SO) بود. در طول سرخ کردن  (5±180 درجه سانتیگراد، 24 ساعت). برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیبات، محتویات کل فنول و فلاونوئید، قدرت کاهش، فعالیت مهار ABTS، توانایی تثبت بتاکاروتن، و فعالیت مهار رادیکال 1، 1-دی فنیل-2-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. عصاره ها در غلظت های مختلف (100-1000 پی پی ام) با SO ترکیب شدند و هر دو آنتی اکسیدان مصنوعی در 200 پی پی ام استاندارد شدند. پایداری حرارتی-اکسیداتیو با ارزیابی تغییر در مقدار پراکسید (PV)، رنگ، محتوای اسید چرب آزاد (FFA)، مقدار داین کونژوگه (CDV)، و اسید تیوباربیتوریک (TBA) مورد بررسی قرار گرفت. عصاره پوست پرتقال تلخ (BPE) محتوای بیشتری از ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. در 1000 ppm، محتوای FFA، PV، TBA و CDV کمتری را نشان داد. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی استفاده کرد. در نتیجه، ترکیبات فنلی پوست مرکبات استخراج شده با MWCNT-COOH می توانند به عنوان نگهدارنده در روغن های سرخ کردنی استفاده شوند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله،فلاونوئیدها،خواص آنتی اکسیدانی،پایداری حرارتی،روغن آفتابگردان

عنوان انگلیسی Oxidative stability of sunflower oil enriched with citrus flavonoids extracted using MWCNT-COOH during frying
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to compare the efficacy of citrus peel phenolic compounds extracted using carboxylated multi-walled carbon nanotubes (MWCNT–COOH) with common synthetic antioxidants [butylhydroxyanisole (BHA) and butylhydroxytoluene (BHT)] in stabilizing sunflower oil (SO) during frying (180 ± 5 °C, 24 h). To evaluate the antioxidant activity of these compounds, total phenolic, and flavonoid contents, reducing power, ABTS scavenging activity, β-carotene bleaching ability, and 1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging activity were measured. Extracts were combined at various concentrations (100-1000 ppm) with SO, and both synthetic antioxidants were standardized at 200 ppm. Thermal-oxidative stability was investigated by assessing the change in peroxide value (PV), color, free fatty acid (FFA) content, conjugated diene value (CDV), and thiobarbituric acid (TBA). Bitter orange peel extract (BPE) displayed a higher content of phenolic compounds and antioxidant activity. At 1000 ppm, it showed a lower FFA content, PV, TBA, and CDV. It can be used as an alternative to synthetic antioxidants. As a result, citrus peel phenolic compounds extracted with MWCNT–COOH can be used as preservatives in frying oils.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله MWCNT-COOH,flavonoids,antioxidant properties,thermal stability,sunflower oil

نویسندگان مقاله حسن قلی زاده | hassan gholizadeh
Department of Food Science and Technology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران

حسن طاهرمنصوری | Hasan Tahermansouri
Department of Chemistry, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran.
گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران

ویتو میشل پارادیسو | Vito Michele Paradiso
Department of Biological and Environmental Sciences and Technologies, University of Salento, Lecce, Italy.
گروه علوم و فنون زیستی و زیست محیطی، دانشگاه سالنتو، لچه، ایتالیا


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16138-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات