این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۰، شماره ۲۰۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی شیوع گونه‌های لیستریا در شیر خام عرضه شده در سطح شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز باکتری سرمادوستی است، که توسط مواد غذایی منتقل می شود. این باکتری می تواند در شیر و محصولات لبنی وجود داشته باشد. لیستریا مونوسیتوژنز عامل بیماری لیستریوز می باشد که علایم شدیدی مانند، مننژیت، سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می کند. بنابراین آلودگی با آن سبب به خطر افتادن سلامتی انسان می شود. با توجه به این که اطلاعات اندکی از آلودگی شیر خام به لیستریا مونوسیتوژنز در ایران وجود دارد، هدف از این مطالعه، تعیین شیوع گونه های لیستریا در شیر خام بود. روش ها: جداسازی توسط روش پیشنهادی سازمان کشاورزی امریکا (United states department of agriculture یا USDA) انجام شد. سپس لیستریا مونوسیتوژنز توسط روش های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase chain reaction یا PCR) مورد شناسایی و تأیید قرار گرفت. یافته ها: از 91 نمونه شیر خام جمع آوری شده از سطح شهر اصفهان، 5 نمونه (49/5 درصد) آلوده به لیستریا بودند که 4 نمونه (39/4 درصد) دارای لیستریا مونوسیتوژنز و 1 نمونه (09/1 درصد) دارای لیستریا سلیجری بود. تمامی موارد لیستریا مونوسیتوژنز شناسایی شده با آزمون های بیوشیمیایی، با انجام آزمون PCR مورد تأیید قرار گرفتند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی حاکی از آلودگی شیر خام عرضه شده در فروشگاه ها به لیستریا مونوسیتوژنز بود. با توجه به مصرف شیر خام و یا استفاده از آن در فراورده های لبنی سنتی در ایران، نبود کنترل مناسب، می تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود. عدم آگاهی در مورد لیستریوز، ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه ی ایمنی مواد غذایی را آشکار می کند. علاوه بر آن ضرورت تدوین و اجباری شدن استاندارد جستجوی لیستریا در مواد غذایی حساس، لازم به نظر می رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیستریا، شیر خام، شیوع، PCR

عنوان انگلیسی Prevalence of Listeria Species in Raw Milk in Isfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Listeria monocytogenes is an important psychrotrophic foodborne pathogen which may exist in milk and dairy products. The bacterium causes listeriosis with severe clinical consequences such as meningitis, septicemia and abortion. Therefore, contamination of food stuff implies a significant health risk for human. There are a minimum data on raw milk contamination of Listeria species In Iran. Thus, the objective of this study was to assess the prevalence of Listeria spp. in raw milk in Isfahan, Iran. Methods: A total of 91 samples of raw milk were examined for the presence of Listeria spp. using a two-step selective enrichment recommended by USDA. All isolates were subjected to standard biochemical test. L. monocytogenes strains were further confirmed by PCR amplification. Findings: Of the 91 raw milk samples collected, Listeria species were isolated on five (5.49%) samples. Four (4.39%) of these five isolates identified as L. monocytogenes and one (1.09%) as L. seeligeri. All strains of L. monocytogenes identified by biochemical tests, were also confirmed by PCR. Conclusion: The study shows the prevalence of L. monocytogenes in raw milk sold in the market. Consumption of raw milk with mild heat treatment or its usage in traditional dishes is a common practice in Iran. Therefore, the lack of appropriate control measures could pose serious health problems. The lack of knowledge on the risks of listeriosis transmission indicating the need of implementation of food safety education program. In addition, the Iranian food safety authorities urgently should set up an effective standard to screen all susceptible food for the presence of Listeria .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Listeria , Raw milk, Prevalence, PCR

نویسندگان مقاله احسان شاملو آقاخانی | ehsan shamloo aghakhani
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمد جلالی | mohammad jalali
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مریم میرلوحی | maryam mirlohi
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

زهره عبدی مقدم | zohreh abdi moghadam
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

الهام شاملو آقاخانی | elham shamloo aghakhani
دانشجوی کارشناس ارشد، گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده ی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمدرضا مراثی | m r maracy
دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مجید یاران | majid yaran
مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/2121
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318428.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات