این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۰، شماره ۱۹۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر رژیم غذایی پرپروتئین بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی-عروقی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اضافه وزن و چاقی به عنوان یک مشکل مهم در دنیا مطرح است که مرتبط با دیابت، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی-عروقی می باشد. رژیم های غذایی پرپروتئین به عنوان یکی از راه های کاهش وزن، در بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی مورد توجه است. هدف مطالعه ی حاضر، مروری بر شواهد موجود در ارتباط با اثر رژیم های غذایی پرپروتئین بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی بود. روش ها: پس از جستجو در موتور PubMed و استفاده از واژگان کلیدی weight loss، lipid profile، triglyceride، high or low density lipoprotein، total cholesterol، cardiovascular risk،glucose level و high protein diet و محدود کردن آن ها به عنوان و نیز جستجو بین سال های 2002 تا اکتبر 2011، در کل 25 مقاله با طراحی کارآزمایی بالینی از نوع موازی و متقاطع مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: دریافت رژیم غذایی پرپروتئین (22 تا 35 درصد) منجر به کاهش وزن، کاهش سطح گلوکز خون و بهبود سطح لیپید های خون از جمله HDL (High density lipoprotein)، LDL (Low density lipoprotein)، کلسترول تام و تری گلیسیرید می گردد. به نظر می رسد، رژیم غذایی پرپروتئین نسبت به رژیم غذایی با پروتئین با مقدار استاندارد سبب کاهش وزن بیشتری گردد. احتمال دارد سطح تری گلیسیرید و کلسترول نیز در رژیم های غذایی پرپروتئین که از منابع حیوانی کم چرب و منابع گیاهی استفاده شده است، بهبود بیشتری یابد. نتیجه گیری: رژیم های غذایی پرپروتئین در بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی از جمله کاهش نمایه ی توده ی بدنی، بهبود سطح لیپید های سرم و گلوکز خون مؤثر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of High Protein Diet on Cardiovascular Disease Risk Factors
چکیده انگلیسی مقاله Background: Overweight and obesity are worldwide problems which are also associated with diabetes, metabolic syndrome, and cardiovascular disease risk factors. High protein diets are one of the approaches in weight loss that emphasize on the improvement of the cardiovascular risks. The aim of the present study was reviewing the evidences regarding the effects of high protein diet on cardiovascular disease risk factors. Methods: We searched in PubMed search engine from 2002 to October 2011, by limiting the title using the following
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وجیهه ایزدی | vajihe izadi
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت |
دانشیار تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/1794
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318484.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات