این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۲۹، شماره ۱۷۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر مصرف رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: افزایش اپیدمی چاقی و سندرم متابولیک با کاهش میزان دریافت چربی و افزایش کربوهیدرات رژیم غذایی همراه بوده است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر جایگزینی متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی با چربی ها بر سندرم متابولیک صورت پذیرفت. روش ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی متقاطع بر روی 30 زن دارای اضافه وزن یا چاقی (شاخص توده ی بدنی بالای 25 کیلوگرم بر مترمربع) مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه رژیم غذایی پرکربوهیدرات (65-60 درصد کربوهیدرات، 25-20 درصد چربی) و رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات (47-43 درصد کربوهیدرات، 40-36 درصد چربی) تخصیص یافتند. هر مرحله ی مداخله 6 هفته و دوره ی Washout دو هفته به طول انجامید. در شروع و پایان هر مرحله فشارخون، شاخص های تن سنجی و بیوشیمیایی ارزیابی گردید. یافته ها: با وجود کاهش وزن مشابه، دور کمر (9/3- در مقابل 6/2- سانتی متر؛ 07/0 = P) و دور باسن (7/2- در مقابل 5/1- سانتی متر؛ 07/0 = P) طی رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بیش از رژیم پرکربوهیدرات کاهش یافت. بر خلاف رژیم غذایی پرکربوهیدرات، رژیم با محدودیت متوسط کربوهیدرات موجب تغییرات مطلوب در سطح تری گلیسرید (TG) (13/0 در مقابل 3/13- میلی گرم در دسی لیتر؛ 07/0 = P) و نسبت تری گلیسرید به HDL-C (High density lipoprotein-cholesterol) (1/0 در مقابل 9/0، 06/0=P) سرم شد. محدودیت متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی در مقایسه با رژیم پرکربوهیدرات کاهش بیشتری در فشارخون سیستولیک (93/8- در مقابل 97/2- میلی متر جیوه؛ 06/0 = P) و دیاستولیک (7/12- در مقابل 77/1- میلی متر جیوه؛ 001/0 > P) ایجاد نمود. شیوع سندرم متابولیک تنها پیرو رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات، به طور معنی داری کاهش یافت (03/0 > P). نتیجه گیری: شایسته است جایگزینی متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی با چربی های غیراشباع، به عنوان راهکاری مؤثر جهت پیش گیری و درمان سندرم متابولیک توصیه گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of a Moderately-Restricted Carbohydrate Diet on Cardiovascular Risk Factors among Women with Metabolic Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله Background: The growing epidemics of obesity and metabolic syndrome (MetS) have been accompanied with dietary fat restriction and carbohydrate elevation. We evaluated the efficacy of moderately-restricted carbohydrate diet on features of the MetS in women. Methods: In a randomized cross-over clinical trial, 30 overweight or obese (Body mass index > 25 kg/m 2 ) women with the MetS were enrolled. Subjects were randomly allocated to receive either a high-carbohydrate (HC) (60-65% carbohydrates, 20-25% fats) or a moderately-restricted carbohydrate (MRC) (43-47% carbohydrate, 36-40% fats) diet. Diets were continued for 6 weeks followed by a 2-week washout period. Anthropometrics, blood pressure and biochemical variables were measured before and after each intervention period. Findings: Despite similar weight loss in both diets, the efficacy of MRC diet in reducing waist (-3.9 vs. -2.6 cm; P = 0.07) and hip circumferences (-2.7 vs. -1.5 cm; P = 0.07) was marginally greater compared with HC diet. In contrast to HC diet, MRC diet resulted in favorable changes in serum triglyceride (TG) concentrations (0.13 vs. -31.3 mg/dL; P = 0.07). This was also the case for TG to high density lipoprotein (HDL)-cholesterol ratio (-0.9 vs. -0.1; P = 0.06). The reductions in systolic blood pressure (-8.93 vs. -2.97 mmHg; P = 0.06) and diastolic blood pressure (-12.7 vs. -1.77 mmHg; P = 0.001) by MRC diet were higher than those by HC diet. The prevalence of MetS was significantly decreased only by MRC diet (P = 0.03). Conclusion: Partial replacement of dietary carbohydrates by unsaturated fats might be recommended as an effective strategy for treatment of MetS.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه السادات رجایی | somayeh sadat rajaei
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مجید خزاعی | majid khazaei
دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

احمد اسماعیل زاده |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/1526
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318631.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات