این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۲۹، شماره ۱۵۷، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی ارتباط کربوهیدرات رژیم غذایی و سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تغییرات سبک زندگی افراد جامعه به خصوص تغییرات رژیم غذایی و کاهش فعالیت های فیزیکی باعث افزایش روز افزون سندرم متابولیک گردیده است. نقش رژیم غذایی در اتیولوژی سندرم متابولیک کمتر مورد توجه قرار گرفته است و مطالعات اندکی در این زمینه در کشور انجام شده است. هدف مطالعه ی حاضر بررسی ارتباط کربوهیدرات دریافتی رژیم غذایی با بروز سندرم متابولیک بود. روش ها: با استفاده از موتور جستجوی Pubmed و واژگان کلیدی مانند Metabolic syndrome، Carbohydrate، Carbohydrate score، Refine grain و Whole grain مقالات با طراحی های مقطعی، کارآزمایی بالینی، کوهورت آینده نگر انتخاب شدند. یافته ها: بر اساس نتایج مطالعات بین دریافت غلات کامل با کاهش اجزای سندرم متابولیک از جمله چاقی شکمی، حساسیت به انسولین و دیس لپیدمی ارتباط وجود دارد و مصرف غلات تصفیه شده باعث شیوع بیشتر سندرم متابولیک می شود. بین درصد دریافت کربوهیدرات و چربی نسبت به کل انرژی دریافتی و افزایش خطر سندرم متابولیک ارتباط مستقیم دیده می شود. نتیجه گیری: ارتباط معکوس بین مصرف غلات کامل با سندرم متابولیک در حقیقت بیان گر اثرات محافظتی اجزای متشکله ی غلات کامل می باشد. عدم توجه به میزان و کیفیت کربوهیدرات مصرفی خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهد. افرادی که درصد بیشتری از انرژی روزانه ی خود را کربوهیدرات یا چربی دریافت می کنند بیشتر در معرض ابتلا به سندرم متابولیک هستند. می توان گفت کاهش بار گلایسمیک در رژیم غذایی و جایگزین کردن غلات کامل، میوه و سبزی و استفاده از منابع گیاهی چربی و پروتئین به جای کربوهیدرات های تصفیه شده با بار گلایسمیک بالا به کنترل و کاهش بیماری های مزمن از جمله چاقی، سندرم متابولیک، دیابت و بیماری های قلبی-عروقی کمک می کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Association between Carbohydrate Intake and Metabolic Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Changes in lifestyle such as change in diet and physical inactivity have increased the risk of developing metabolic syndrome. The role of diet composition in the etiology of metabolic syndrome has not been studied thoroughly and few observational studies in Iran were conducted in this regard. The aim of the present study was to determine the association between dietary carbohydrate intake and the prevalence of metabolic syndrome. Methods: We searched PubMed databases using metabolic syndrome, carbohydrate, dietary carbohydrate scores, whole grain, and refined grain as keywords. Cross-sectional, clinical trial, and prospective cohort studies were included in this review. Findings: Based on previous studies, an inverse association exists between whole grain intake and components of metabolic syndrome such as abdominal obesity, insulin sensitivity, and dyslipidemia. Moreover, refined-grain intake is positively associated with the prevalence of metabolic syndrome. A positive association was also observed between the percentage of carbohydrate and fat to total energy intake and increased risk of metabolic syndrome. Conclusion: The inverse association between whole grain intake and metabolic syndrome indicated the protective effect of constituents of whole grain. Subjects with higher intake of carbohydrate or fat exhibited a higher risk of developing metabolic syndrome. Recommendations to reduce glycemic load in diet and using whole grains, fruits and vegetables, and vegetable sources of fat and protein instead of refined carbohydrates may reduce the risk of chronic diseases including obesity, metabolic syndrome, diabetes, and cardiovascular diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه شیرانی | fatemeh shirani
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
لیلا آزاد بخت |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/1534
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318769.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات