این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۲۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اندازه گیری درجهی حرارت بدن با ترمومتر مادون قرمز صماخی در مقایسه با ترمومتر جیوهای دهانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: روش استاندارد اندازه گیری درجه ی حرارت بدن در بزرگ سالان با ترمومتر جیوه ای دهانی می باشد. نگرانی های در ارتباط با اثرات سمی جیوه در صورت شکسته شدن ترمومتر در دهان، به خصوص در اطفال، نیاز به همکاری بیمار و احتمال انتقال عفونت ها، به ویژه پس از پیدایش اپیدمی ایدز، نیاز به جایگزینی روش های دیگر مانند ترمومترهای مادون قرمز صماخی را پدید آورده است. روش ها: در یک مطالعه ی مقطعی، 124 بیمار بستری در بخش بیماری های عفونی بزرگ سالان بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بررسی شدند. برای هر بیمار ابتدا درجه ی حرارت بدن با ترمومتر جیوه ای به روش دهانی و به طور هم زمان با ترمومتر مادون قرمز صماخی از گوش راست و چپ اندازه گیری شد و سپس با اتوسکوپ وجود یا عدم وجود سرومن در مجرای گوش مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: در این بررسی، میانگین درجه ی حرارت بدن با ترمومتر جیوه ای دهانی 60/0 ± 86/36 درجه ی سانتی گراد و با ترمومتر مادون قرمز صماخی در افراد واجد سرومن در گوش راست 70/0 ± 50/36 و در افراد فاقد سرومن در گوش راست 76/0 ± 78/35 درجه ی سانتی گراد بود. در مورد گوش چپ نیز، در افراد واجد سرومن 68/0 ± 10/3 و در افراد فاقد سرومن 67/0 ± 35 درجه ی سانتی گراد به دست آمد. درجه ی حرارت اخذ شده با ترمومتر مادون قرمز صماخی از هر دو گوش، با وجود یا عدم وجود سرومن، از درجه ی حرارت دهانی هم زمان به صورت معنی داری کمتر بود (001/0 = P در هر چهار مورد). نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که جنس، گوش راست و چپ و وجود سرومن مجرای گوش در میانگین درجه ی حرارت نشان داده شده با ترمومتر مادون قرمز صماخی تأثیر گذار نیست و همچنین میانگین درجه ی حرارت توسط این روش پایین تر از درجه حرارت دهانی می باشد. این روش در مقایسه با ترمومتر دهانی جیوه ای دقت کمتری دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Body Temperature using Oral Mercury Thermometer in Comparison to Infrared Tympanic Thermometer
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Standard method for measuring body temperature has relied on oral site by using mercury thermometers (MT). Infrared tympanic thermometry (ITT), which measures the flow of heat from the surface of tympanic membranes and ear canal, is increasingly used in clinical settings. The aim of this study was to determine the accuracy of measuring body temperature by infrared tympanic thermometry in comparison to oral mercury thermometers method. Methods: In a cross-sectional study, we measured body temperature (BT) of 124 patients (72 men and 52 women) admitted in infectious ward of Al-Zahra hospital, Isfahan, Iran, by using oral mercury thermometers and simultaneously by infrared tympanic thermometry from right and left ear canal. Finding: Mean infrared tympanic thermometry body temperature from right and left ear with and without cerumen had no significant statistical differences (P = 0.31 and P = 0.23 respectively). Mean oral mercury thermometers body temperature were 0.72 ± 0.59 and 0.93 ± 0.74 ºC less than infrared tympanic thermometry (P < 0.001). Conclusion: Sex, right and left ear and cerumen have no significant effect on infrared tympanic thermometry, but mean body temperature by using infrared tympanic thermometry method is lower than oral temperature. So, other bigger survey is recommended for determining the accuracy of this electronic body temperature measurement.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا امامی نایینی | alireza emami naeini
دانشیار، گروه بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
الهه نظری | elahe nazari
پزشک عمومی، اصفهان، ایران
سحر امامی نایینی | sahar emami naeini
دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/795
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-319052.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات