این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۵۳-۷۱
عنوان فارسی
تاثیر پیش تیمار پربیوتیک فروکتوالیگوساکارید بر فکتورهای سرم خون و موکوس ماهی قزل آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
هدف این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک فروکتوالیکوساکارید بر شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. به همین منظور، تعداد 120 بچه ماهی تیلاپیا به مدت 42 روز در 4 گروه آزمایشی(هر گروه حاوی 10عدد ماهی) با 3 تکرار شامل: تیمار (1) شاهد، فاقد پربیوتیک ، تیمار (2) غذای حاوی 05/0 تیمار (3) غذای حاوی 1/0 و تیمار (4) غذای حاوی 2/0 درصد پربیوتیک تقسیم شدند. پس از پایان دوره تغذیه شاخصهای بیوشیمیایی ارزیابی شد. شاخص های ایمنی سرم در تیمارهای تغذیه شده با پربیوتیک در روز 40 اختلاف معنی داری داشتند (05/0> P). نتایج آنالیزهای آماری نشان داد که استفاده از فروکتوالیکوساکارید توانسته اثر مثبتی بر شاخصهای ایمنی سرم داشته باشد و در میان شاخصهای ایمنی سرم، سطح آنزیم AST وآلبومین و گلوکز و پروتئین کل، اثرات بهتری را نشان دادند. تیمارهای آزمایشی بر فسفاتاز قلیایی، آنزیم لیزوزیم، پروتئین محلول و ایمونوگلوبولین موکوس تأثیر معنیداری داشت ) 05 / 0 > p (، به طوریکه میزان فسفاتاز قلیایی، آنزیم لیزوزیم و پروتئین محلول موکوس در اثر تیمارهای تغذیه شده با پریبیوتیک و با افزایش غلظت پریبیوتیک، به طور معنیداری افزایش یافت، ولی میزان ایمونوگلوبولین موکوس در اثر تیمارهای تغذیه شده با پریبیوتیک و با افزایش غلظت آن روند کاهشی داشت. نتیجهگیری کلی این مطالعه نشان میدهد که سطح 2/0 درصد پربیوتیک در روز 40، می تواند تا حدی سبب تقویت شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد و مشخص شد که افزودن پریبیوتیک به جیره غذایی تأثیر معنیداری دارد و سبب تقویت دستگاه ایمنی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قزل آلای رنگین کمان، فروکتوالیگوساکارید، موکوس، سرم خون، لیزوزیم،
عنوان انگلیسی
The effect of fructoligosaccharide probiotic pretreatment on blood serum and mucus factors of rainbow trout
چکیده انگلیسی مقاله
The use of immune stimulants such as probiotics improves the physiological condition of fish. The aim of this study was to investigate the effect of different levels of prebiotic fructooligosaccharides on the immune parameters of rainbow trout serum and mucus. For this purpose, a number of 120 tilapia fry for 42 days in 4 experimental groups (each group contains 10 fish) with 3 repetitions including: treatment (1) control, without fructolycosaccharide prebiotic, treatment (2) food containing 0.05 treatment ( 3) food containing 0.1% and treatment (4) food containing 0.2% prebiotic were divided. After the end of the feeding period, biochemical indices of fish serum and mucus were evaluated at different levels. The serum immune indices in the treatments fed with probiotics on day 40 were significantly different from the control group (P<0.05). The results of statistical analysis showed that the use of fructo-lycosaccharide had a positive effect on serum immunity indicators and among serum immunity indicators, AST enzyme level, albumin, glucose and total protein showed better effects. Experimental treatments had a significant effect on alkaline phosphatase, lysozyme enzyme, soluble protein and mucus immunoglobulin (p < 0.05), so that the amount of alkaline phosphatase, lysozyme enzyme and soluble mucus protein due to treatments fed with prebiotics and with increasing prebiotic concentration, It increased significantly, but the amount of mucus immunoglobulin decreased due to treatments fed with prebiotic and with increasing its concentration. The general conclusion of this study shows that the level of 0.2% fructolicosaccharide prebiotic on the 40th day can partially strengthen the skin mucus indices and the serum indices of rainbow trout and it was found that the addition of prebiotics to the diet It has a significant effect and strengthens the immune system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
قزل آلای رنگین کمان, فروکتوالیگوساکارید, موکوس, سرم خون, لیزوزیم
نویسندگان مقاله
علی عظیمیان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
فرحناز کاکاوند |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یونس عبدالله زاده |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
طاهره باقری |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6918_fba5c6587937441ada7f7e14617f7d0d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات