این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۸۹-۱۰۱

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره پوسته برنج (Oryza sativa) بر برخی از فاکتورهای رشد، خونی و بیوشیمیایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله این تحقیق اثر عصاره پوسته برنج بر فاکتورهای رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی فیل‌ماهی بررسی می‌شود. 120 قطعه بچه فیل ماهی با میانگین وزنی 10±112 گرم به‌صورت تصادفی در تانک‌های 2000 لیتری توزیع شدند. تیمارها شامل 0 (شاهد)، 5/0 درصد (تیمار 1)، 1 درصد (تیمار 2) و 2 درصد (تیمار 3) بودند. ماهیان 8 هفته با جیره حاوی عصاره پوسته برنج تغذیه شدند زیست‌سنجی به‌منظور ارزیابی فاکتورهای رشد انجام و جهت ارزیابی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی خونگیری انجام شد.نتایج نشان داد که اگرچه استفاده از عصاره پوسته برنج سبب بهبود عملکرد رشد شد اما بین تیمارهای مختلف و گروه شاهد در میزان وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید (05/0P). بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که عصاره پوسته برنج می‌تواند باعث بهبود عملکرد رشد و وضعیت سلامت فیل‌ماهی شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره پوسته برنج، فاکتور رشد، خون‌شناسی، بیوشیمیایی و فیل‌ماهی،

عنوان انگلیسی The effect of using rice hull (Oryza sativa) extract on growth performance, haematological and biochemical parameters of beluga sturgeon (Huso huso)
چکیده انگلیسی مقاله Beluga sturgeon (Huso huso) is one of the important species of the Caspian Sea, and its nutrition management is one of the important goals of aquaculture in order to improve its growth and improve its immune system For this reason, the effects of rice hull extract on the growth performance, hematological and biochemical factors of beluga sturgeon were evaluated. Triplicate groups of beluga juveniles (112 ± 10 g) were placed in 12 tanks (2000) and fed with the 0, 0/5%, 1% and 2% rice hull extract for 56 days. At the end of experiment biometry was done and blood sampling was conducted. At the end of the experiment, the results showed that although the use of rice hull extract improved the growth performance, there was no significant difference between the different treatments and the control group in terms of final weight, weight gain and specific growth rate. The lowest food conversation (FCR) was observed in fish fed on 2% which had significant difference with control. However the amount of hemoglobin, hematocrit and red blood cells showed an increasing trend with increasing the administration level of the extract, no significant difference was observed between the different treatments and the control group. MCV and MCH had the highest amount in the control group and the lowest amount in the 2% treatment. MCHC showed an increasing trend in the extract treatments. However, the amount of lymphocytes and neutrophils in the fish fed with the extract showed an upward trend compared to the control group, and the highest level was measured in the 2% treatment. Also, the activity level of liver enzymes (ALT and AST) slowly increased in fish fed on rice hull extract and there were no significant differences among control, 0/5% and 1% but a significant difference was observed between the 2% treatment and the control group. Therefore, it can be concluded that rice hull extract can improve the growth performance and health status of beluga sturgeon.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله عصاره پوسته برنج, فاکتور رشد, خون‌شناسی, بیوشیمیایی و فیل‌ماهی

نویسندگان مقاله الهه مظفری |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

سیدمهدی حسینی فرد |
دانشگاه آزاداسلامی

شایان قبادی |
استاد دانشگاه آزاد بابل - گروه شیلات

حمیدرضا علی اکبرپور |
دانشگاه آزاد بابل

رضا چنگیزی |
دانشگاه آزاد بابل


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6920_52e65f5bc5a9aa9021924833fbd64bb7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات