این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله اپیدمیولوژی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۴

عنوان فارسی فراوانی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در تخم‌مرغ در ایران: یک مرور نظام‌مند
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و اهداف: حضور باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی از جمله تخم‌مرغ خطر بالقوه‌ای علیه سلامت عمومی محسوب می‌شود. هدف از مرور نظام‌مند حاضر ارزیابی فراوانی نسبی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها در تخم‌مرغ‌های عرضه شده در ایران بود.
روش کار: پایگاه‌های داده پابمد، اسکوپوس، وب آف ساینس، گوگل اسکالر، مگیران، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، و ایرانداک مورد جستجو قرار گرفت. عنوان و چکیده‌ نتایج به دست آمده از نظر معیارهای ورود و خروج، توسط دو مرورگر به صورت مستقل از هم غربالگری‌شد. معیارهای ورود شامل مقالاتی بود که به زبان‌های انگلیسی یا فارسی بوده و فراوانی نسبی باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی را در تخم‌مرغ‌ها در ایران برآورد کرده‌اند، و معیار خروج شامل پژوهش‌هایی بود که متن کامل آن‌ها در دسترس نبود. داده‌های شیوع، سال انتشار، نوع آزمون تشخیصی، و مکان نمونه‌گیری از مقالات مرتبط استخراج شد.
یافته‌ها: از 217 نتیجه‌ به دست آمده، 11 مقاله وارد مرور نظام‌مند شد. آزمون تشخیصی الایزا (6 مقاله) فراوان‌ترین آزمونه تشخیصی مورد استفاده ‌بود. از نظر پراکندگی جغرافیایی مکان نمونه‌گیری، بیشترین تعداد بررسی‌ها در استان آذربایجان شرقی (4 بررسی) و از نظر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها، شیوع حضور باقیمانده‌های 7 خانواده آنتی‌بیوتیک و 12 نوع آنتی‌بیوتیک بررسی شده ‌بود و تتراسایکلین‌ها (5 مقاله، 6 ارزیابی) دارای بیشترین تعداد بررسی بود. همچنین، بیشترین فراوانی نسبی گزارش‌شده مربوط به باقیمانده‌ تتراسایکلین (100 درصد) در شهرستان اصفهان و کلرامفنیکل (75 درصد) در شهرستان تبریز بود.
نتیجه‌گیری: باقیمانده‌های تتراسایکلین و کلرامفنیکل دارای بیشترین فراوانی نسبی در تخم‌مرغ‌ها در ایران بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عوامل ضدباکتری، تخم‌مرغ، مرور نظام‌مند، ایران

عنوان انگلیسی Frequency of Eggs’ Antibiotic Residues in Iran: A Systematic Review
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Antibiotic residues in food, including eggs, are potentially risky to public health. The objective of this systematic review was to evaluate the relative frequency of antibiotic residues in eggs sold in Iran.
Methods: PubMed, Scopus, Web of Science, Google Scholar, MagIran, Scientific Information Database, and IranDoc were searched. Two independent reviewers screened the titles and abstracts based on the inclusion and exclusion criteria. The inclusion criteria were articles written in English or Persian investigating the relative frequency of antibiotic residues in eggs in Iran, and the exclusion criteria were articles without an available full text. Frequency data, publication year, diagnostic test type, and sampling location were extracted from relevant articles.
Results: Among the 217 identified results, 11 articles were included in the systematic review. ELISA (six articles) was the most frequently used diagnostic test. East Azerbaijan province accounted for the most significant number of studies (four articles) based on the geographical distribution of sampling locations. Seven classes of antibiotics and 12 types of antibiotics were estimated in terms of antibiotic residues, with tetracyclines (5 articles, 6 assessments) having the highest number of assessments. In addition, the highest reported relative frequencies were related to tetracycline residues (100%) in Isfahan and chloramphenicol (75%) in Tabriz.
Conclusion: Tetracycline and chloramphenicol residues had the most significant relative frequency in eggs across Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anti-Bacterial agents, Egg, Systematic review, Iran

نویسندگان مقاله علی‌اصغر فخری دمشقیه | Aliasghar Fakhri-Demeshghieh
DVM, Specialty board-certified in Epidemiology, Department of Food Hygiene and Quality Control, University of Tehran, Tehran, Iran
دکتری عمومی دامپزشکی، بورد تخصصی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حمیده حسن‌نژاد | Hamideh Hasannejad
DVM, Specialty board-certified in Epidemiology, Department of Food Hygiene and Quality Control, University of Tehran, Tehran, Iran
دکتری عمومی دامپزشکی، بورد تخصصی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

علیرضا باهنر | Alireza Bahonar
Professor of Epidemiology, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
استاد اپیدمیولوژی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3186-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اپیدمیولوژی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات