این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۲۴، شماره ۸۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر اسیدآسکوربیک بر سطح سرمی لیپیدها در خرگوشهای نر تغذیه شده
چکیده فارسی مقاله هدف. اکسیداسیون لیپوپروتئینها مهمترین عامل ایجاد آترواسکلروز می‌باشد و ویتامین C آنتی اکسیدانی است که موجب کاهش اکسیداسیون LDL ها و کاهش سطح سرمی چربیها می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی اثر اسیدآسکوربیک بر سطح سرمی لیپیدها در خرگوشهای نر تغذیه شده با کلسترول بالا صورت گرفت. روش‌‌ها. این تحقیق یک مطالعه تجربی می‌باشد که در سال 1384 در گروه علوم تشریحی دانشکده پزشکی اصفهان انجام گردید. 20 عدد خرگوش نر سفید (با متوسط وزن 950 گرم) تهیه، پس از توزین، قبل از شروع تغذیه نمونه خونی جهت اندازه‌گیری سطح سرمی کلسترول، تری گلیسرید VLDL , HDL , LDL گرفته و آنها را به دو گروه مساوی تقسیم شدند سپس به مدت 40 روز تحت رژیم غذایی خاص قرار داده شدند. به گروه شاهد (10= n)، کلسترول + آب آشامیدنی معمولی و گروه مورد (10= n)، کلسترول + آب آشامیدنی معمولی + اسید آسکوربیک خورانده شد. بعد از40روز ازحیوانات آزمایشگاهی، نمونه خونی مجدد اخذ شد و مقادیر این پارامترها، اندازه‌گیری شد. نتایج. پس از40روز میزان سطح سرمی کلسترول، تری گلسیرید، VLDL , HDL , LDL در گروههای بعد از آزمایش نسبت به قبل از آزمایش اختلاف معنی‌داری نشان داد (001/0P=). همچنین بعد از تجویز رژیم غذایی در مقایسه بین گروه شاهد نسبت به گروه‌های مورد اختلاف معنی‌دار نشان داده شد (001/0P=). نتیجه‌گیری. با توجه به یافته‌ها نقش ویتامین C به عنوان آنتی‌اکسیدان در کاهش مقادیر کمی لیپوپروتئینهای سرم مشخص می‌شود. واژه‌های کلیدی. اسیدآسکوربیک، لیپوپروتئینها، لیپیدها، رژیم غذایی.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی EFFECT OF ASCORBIC ACID ON BLOOD SERUM LIPIDS IN MALE RABBITS FED HIGH-CHOLESTEROL DIET
چکیده انگلیسی مقاله Introduction Atherosclerosis is a disease which begins during childhood. Oxidation of lipoproteins is an important factor implicated in atherosclerosis. Vitamin C decreases blood serum lipids and may inhibit atherosclerosis. This study was designed to observe the effect of ascorbic acid on blood serum lipids in male rabbits fed high-cholesterol diet. Methods Twenty white male rabbits were weighed (mean weight = 950 g) and blood serum samples were taken for analysis of serum cholesterol, LDL, HDL, TG, and VLDL. They were randomly divided into two groups. For 40 days, group 1 (n=10) was given high-cholesterol (1%) diet, and group 2 (n=10) was fed high-cholesterol diet with ascorbic acid (100 mg/kg). Both groups were then weighed and blood samples were taken for analysis of serum cholesterol, LDL, HDL, TG, and VLDL. Results Significant differences in cholesterol, LDL, HDL, TG, and VLDL were seen between the two groups (P< 0.05). Conclusions The significant difference observed between the two groups may have been related to the effect of ascorbic acid on lipid metabolism and prevention of oxidation of lipoproteins. These findings suggest that ascorbic acid may have beneficial effects in preventing hyperlipidemia, atherosclerosis, and cardiovascular disease. Keywords Ascorbic acid, Aorta, Coronary arteries, Atherosclerosis, Fatty streak.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غلامرضا دشتی | gholamreza dashti


زین العابدین بهدادی پور | zain abedin behdadi pour


محمد مردانی | m mardaani


علی فرزان | ali farzan


پرویز واحدی | parviz vahedi



نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/10
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-319425.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات