این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۵
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
گیاه ژینکو (
Ginkgo biloba
)، گیاهی غنی از ترکیبات پلیفنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری میشوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است.
روش کار:
جهت بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی عصارههای برگ ژینکو از روش انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری
اشــــریشـــیا کلی
(
Escherichia coli
)،
ســـالمونلا تیفی
موریوم
(
Salmonella typhimurium
)،
باســیلوس سابتیلیس
(
Bacillus subtilis
)
و
استافیلوکوکوس اورئوس
(
Staphylococcus aureus
)
استفاده شد. در نهایت
حداقل غلظت بازدارندگی (
MIC
) و حداقل غلظت باکتریکشی (
MBC
) عصارهها در برابر این چهار سویه سنجیده شد.
یافتهها:
نتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصارههای ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آنها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کمترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری
باسیلوس سابتیلیس
و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25 عصاره آبی و بر روی باکتری
باسیلوس سابتیلیس
است.
نتیجهگیری:
یافتههای این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که میتواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ژینکو بیلوبا، ضدباکتریایی، گیاه دارویی
عنوان انگلیسی
Evaluation of Antibacterial Activity of Aqueous, Ethanol and Methanol Extracts of Ginkgo biloba leaves in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Background
:
Ginkgo biloba
is a plant with many
therapeutic
characteristics because it’s rich in polyphenolic contents. This study was done to evaluate the antibacterial activities of Ginkgo and to compare the antibacterial potential of ethanolic, methanolic and aqueous leaf extracts of
Ginkgo biloba
.
Methods:
The antibacterial activity of Ginkgo extracts was evaluated using a disc diffusion method against four strains of bacteria:
Escherichia coli
,
Salmonella typhimurium
,
Bacillus subtilis,
and
Staphylococcus aureus
. The Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of the extracts were assessed.
Results:
The results indicated that all extracts of Ginkgo possess distinguished antibacterial activity. Among them the methanolic extract exhibited maximum antibacterial activity and the aqueous extract showed minimum antibacterial activity. The highest MIC and MBC were determined at 3.13 and 6.25 µg/mL of aqueous extract against
Bacillus subtilis
, respectively.
Conclusion:
Regarding the acquired results from this study, the leaves of
Ginkgo biloba
possess a considerable amount of antibacterial activity that can make them one of the most valuable antibacterial resources that could be used in food and therapeutic industries. Therefore, more studies should be conducted on this plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ginkgo biloba, Anti-Bacterial, Herbal Plant
نویسندگان مقاله
الینا برازش | Elina Barazesh
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
مصطفی گواهی | Mostafa Govahi
Department of Nano Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of New Technologies, Amol, Iran
گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
مجتبی رنجبر | Mojtaba Ranjbar
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2002-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات