این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۱-۱۶

عنوان فارسی تأثیر دفعات غذادهی و نوع رژیم غذایی بر شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، فعالیت برخی آنزیم‌های گوارشی و بازماندگی لارو فیل ماهی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله        هدف از انجام تحقیق، تعیین تاثیر دفعات غذادهی بر شاخص­های رشد، ترکیب لاشه، فعالیت برخی آنزیم­های گوارشی و بازماندگی لاروهای فیل­ماهی (Huso huso) بود. بدین منظور تعداد کل 10800 لارو فیل ماهی،  7 روز پس از تفریخ با میانگین وزن 001/0±048/0 گرم، به طور تصادفی در 36 مخزن 500 لیتری فایبرگلاس حاوی 100 لیتر آب چاه، به مدت 31 روز با تناوب زمانی 6 و 12 بار در شبانه­روز با استفاده از غذاهای ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا، دافنی، لارو کرم شیرونومید و غذای فرموله شده پرورش داده شدند. نتایج نشان داد که، تغذیه لاروها با لارو شیرونومید و یا بیومس آرتمیا به ترتیب توانست موجب افزایش درصد بازماندگی و وزن لاروها گردد. میانگین درصد بازماندگی در روزهای مختلف پس از تخم گشایی لاروها در زمان 12 بار غذادهی در شبانه­روز در اغلب تیمارها، به­طور معنی­داری بیشتر از 6 بار غذادهی در شبانه روز بود (05/0>p). در مجموع میانگین وزن لاروها در تیمارهای مختلف، در زمان 12 بار غذادهی در شبانه روز نسبت به 6 بار غذادهی در شبانه روز اختلاف معنی­داری نداشت (05/0> p). در اغلب تیمارها، پروتئین خام لاشه لاروها، در زمان 12 بار و 6 بار غذادهی در شبانه روز اختلاف معنی­داری نداشتند (05/0> p). در ارتباط با چربی خام لاشه لاروها، در زمان 12 و 6 بار غذادهی در شبانه روز، در 50 درصد تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد (05/0>p). فعالیت آنزیم­های پپسین، تریپسین و لیپاز در زمان 12 بار غذادهی در شبانه­روز در اغلب تیمارها، بطور معنی­داری بیش از 6 بار غذادهی در شبانه­روز بود (05/0>p). در مجموع غذادهی لاروها بصورت 12 بار در شبانه روز بر 6 بار غذادهی در شبانه­روز از جنبه های بهبود بازماندگی لاروها، شاخص وضعیت و فعالیت آنزیم ها ارجحیت داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیل‌ماهی، لارو، دفعات غذادهی، کیفیت لاشه، شاخص های رشد، بازماندگی

عنوان انگلیسی The effects of feeding frequency and type of feeding regime, on growth performance, carcass composition, some digestive enzymes activity and survival rate of beluga larvae (Huso huso)
چکیده انگلیسی مقاله
     
  The aim of the research was to determine the effect of feeding frequency on growth indicators, carcass composition, activity of some digestive enzymes and survival of elephant fish (Huso huso) larvae. For this purpose, the total number of 10800 great sturgeon (Huso huso) larvae were randomly stocked in 36 500-liter fiberglass tanks containing 100 liters of well water, for 31 days with a feeding frequency of 6 and 12 times a day using Artemia nauplii, Artemia biomass, Daphnia, chironomid larvae and formulated diet  were reared. The results showed that, feeding larvae with chironomid larvae or Artemia biomass, can increase the survival rate and weight of larvae, respectively. The survival percentage of the treatments on different days after hatching of the larvae during 12 times of feeding per day in most treatments was significantly higher than that of 6 times of feeding per day (p <0.05). The average weight of larvae in different treatments, when feeding 12 times a day compared to feeding 6 times a day, had no statistically significant difference (p >0.05). In most treatments, carcass protein content of larvae, during 12  and 6 times feeding a day, had no statistically significant difference (p >0.05). But the carcass fat content, during 12 times feeding per day in half of treatments, was significantly higher than 6 times feeding per day (p <0.05). The activity of pepsin, trypsin and lipase enzymes, during 12 times feeding a day was significantly more than 6 times a day feeding. Totally, feeding larvae 12 times a day was preferable to feeding 6 times a day, based on improvement of survival of larvae, condition factore and activity of enzymes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Great sturgeon, larvae, feeding frequency, growth performance, carcass quality, survival.

نویسندگان مقاله رضا قربانی واقعی | Reza Ghorbani Vaghei
International Sturgeon Research Center Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

ایوب یوسفی جوردهی | Ayoub Yousefi Jourdehi
International Sturgeon Research Center Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

ذبیح اله پژند | Zabihollah Pazhand
International Sturgeon Research Center Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

محمود محسنی | Mahmoud Mohseni
International Sturgeon Research Center Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

مریم منصف شکری | Maryam Monsef Shokri
International Sturgeon Research Center Institute
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-535-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات