این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۳۰۱-۳۱۱
عنوان فارسی
اثر روغن تخم کدو ((Cucurbita Moschata بر نفوذپذیری سد خونی مغزی و میزان ادم مغزی در مدل جانوری سکته مغزی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سکته مغزی شایع ترین بیماری اعصاب محسوب می گردد و شایع ترین علت مرگ در بین بیماران مغز و اعصاب را نیز شامل می شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی بر کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی و میزان ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرائی انجام گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرائی نر نژاد ویستار به 5 گروه 7تایی تقسیم شدند. این گروه ها شامل کنترل، شم و سه گروه آزمایشی بودند که دوزهای 25/0 و 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن کدو را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت نمودند. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ ایسکمی مغزی با مدل انسداد شریان میانی مغز القا شد و 24 ساعت پس از آن نفوذپذیری سد خونی مغزی و ادم مغزی سنجش گردید. یافته ها: پیش تیمار با روغن کدو در دوزهای 5/0 و 75/0در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری در میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی نشان داد (05/0P<). ادم مغزی در موش های صحرائی دریافت کننده روغن تخم کدو با دوز 75/0 نسبت به گروه کنترل که روغن تخم کدو را دریافت نکرده بود دارای کاهش معنی داری بود (05/0P<). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو در موش های صحرائی متحمل ایسکمی-خونرسانی مجدد می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سد خونی مغزی، ادم مغزی، روغن تخم کدو حلوایی، سکته مغزی
عنوان انگلیسی
The effect of pumpkin seed oil (Cucurbita Moschata) on the permeability of the blood-brain barrier and on brain edema in stroke animal model
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Stroke is considered the most common neurological disease and also includes the most common cause of mortality among neurosurgical patients. This study assessed the correlation between pumpkin seed oil diet on reducing the permeability of the blood-brain barrier and brain edema in a rat stroke model. Materials and Methods: In this experimental study, thirty five male rats (Wistar) were divided into 5 groups with 7 members. These groups include the control, Sham, and three experimental groups that received oral doses of 0.25 and 0.50 and 0.75 ml/kg pumpkin oil through the gavages for 30 days. Brain ischemia (Middle Cerebral Artery Occlusion: MCAO) was induced two hours after the last gavage, and the permeability of the blood-brain barrier and brain edema was measured after 24 hours. Results: The permeability of the blood-brain barrier was significantly decreased in pretreated rats (0.50 and 0.75 ml/kg pumpkin oil) in comparison with the control group (p< 0.05). There was also a significant decrease in brain edema in pre treated rats (0.75 ml/kg pumpkin oil) in comparison with the control group (P < 0.05). Conclusion: The results showed that pumpkin seed oil consumption in rats suffered from ischemia-reperfusion can be effective in reducing the symptoms of ischemic stroke.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
المیرا شیری | e shiri
دانشگاه آزاد اسلامی
مهدی رهنما | m rahnema
دانشگاه آزاد اسلامی
محمدرضا بیگدلی | mr bigdeli
دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-553&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-319991.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات