این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۳۵۷-۳۶۷

عنوان فارسی اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال درشرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سیر با نام علمی Allium sativum، دارای اثرات ضد میکروبی طبیعی بوده و برای مقابله با عوامل عفونت زا استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره آبی پودر سیر (AEGP) و عصاره آبی قرص سیر (AEGT) بر روی سه باکتری سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه، عصاره های آبی سیر بر اساس روش Bakri و Douglas تهیه گردیدند. همچنین برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) این عصاره ها از روش استاندارد لوله ای (Standard Tube Test) استفاده شد. یافته ها: MIC دو عصاره AEGP و AEGT بر روی سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی به ترتیب 5/12، 5/12، mg/ml25/6 و 40، 40، mg/ml20 بدست آمد. MBC این عصاره ها بر روی سه باکتری مورد مطالعه به ترتیب 25، 25، mg/ml5/12 و 80، 80، mg/ml40 بود. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی اثر ممانعت کنندگی و فعالیت باکتری کشی AEGP بر روی هر سه باکتری تحت آزمایش بطور معنی داری بیشتر از AEGT می باشد )05/ 0 (P<. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره آبی سیر (AEG) بخصوص عصاره آبی حاصل از پودر سیر تازه، در شرایط آزمایشگاهی دارای اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر روی میکروارگانیسم های تحت آزمایش عامل اسهال بوده و پیشنهاد می شود جهت بررسی اثرات این عصاره در شرایط درون تنی (in vivo) و انجام ارزیابی های بالینی، مطالعات بیشتری صورت پذیرد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In Vitro antibacterial properties of aqueous extract of garlic against on common diarrhea causing bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Garlic (Allium sativum) has been considered to be an excellent medical panacea and a natural antimicrobial agent that can be used as an alternative form of treatment of pathogenic infections. The aim of this study was to assess the effect of different concentrations of aqueous extract of garlic powder (AEGP) and aqueous extract of garlic tablet (AEGT) against three gram-negative diarrhea causing bacteria including Salmonella typhimurium, Shigella dysenteriae and Escherichia coli, in vitro. Material and Methods: In this research, aqueous extracts of garlic were prepared using Bakri and Douglas method. Also Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of AEGP and AEGT were tested through Standard Tube Test. Data were analyzed by Student t Test of SPSS software. Results:The MICs of AEGP and AEGT against on Salmonella typhimurium, Shigella dysenteriae and Escherichia coli were 12.5,12.5, 6.25 mg/ml and 40, 40, 20 mg/ml respectively. The MBCs of AEGP and AEGT on tested microorganisms were 25,25, 12.5 mg/ml and 80, 80, 40 mg/ml respectively. The results of present study showed that the inhibitory and bactericidal effects of AEGP was much more than that of AEGT (P< 0.05), either on tested microorganisms in vitro. Conclusion: The results of our research indicated that aqueous extract of garlic (AEG) especially AEGP have significant antibacterial effects on the tested diarrhea causing microorganisms, in vitro. Further studies will be needed for pharmacological standardization and clinical evaluation of garlic aqueous extract, in vivo.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic aqueous extract (GAE), Allicin, Diarrhea

نویسندگان مقاله رحیم قدیمی پور | r ghadimipour


سعید صدیق اعتقاد | s sedigh eteghad


رقیه چلنگر | r chalangar


مهدی علیپور یگانه | m alipoor yeganeh


بابک خدیری | b khadiri


غلامرضا افکاری | gh afkari



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-474&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320072.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات