این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۳۹۳-۴۰۳

عنوان فارسی بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: امروزه استفاده از عصاره های گیاهی برای درمان کمکی عفونتهای میکروبی، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده است . در این پژوهش اثرات عصاره های مختلف گیاه Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژن های شاخص مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفته است. Scutellaria pinnatifida گیاهی از جنس اسکوتلاریا ، خانواده نعناعیان و بومی خراسان می باشد. مواد و روش کار: پس از تهیه عصاره‌ متانولی، دی کلرومتانی و اتیل استاتی گیاه به روش ماسراسیون، حضور ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های حاصل از اندام هوایی Scutellaria pinnatifida به دو روش دیسک و چاهک در باکتریهای گرم مثبت و منفی بررسی گردید. یافته ها: باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با بالاترین هاله عدم رشد به عنوان حساس ترین باکتری در دو روش دیسک (24 میلیمتر) و چاهک (24 میلیمتر) مشاهده گردید. در حالیکه اثر قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های گرم منفی نداشت. در این مطالعه عصاره متانولی دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی می‌باشد. یافته ها نشانگر این است که در اندام هوایی گیاه، عصاره اتیل استاتی نسبت به سایر عصاره ها بیشترین اثر را داشت و عصاره دی کلرومتانی کمترین اثر را نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هاله عدم رشد به دست آمده در اندام هوایی این گیاه بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در مقایسه با نمونه کنترل مثبت جنتامایسین قابل توجه بوده و تاثیر تقریبا مشابهی با جنتامایسین بر روی حذف باکتریهای گرم مثبت نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Scutellaria pinnatifida ، آنتی باکتریال، ترکیبات فنلی

عنوان انگلیسی Evaluation of phenolic compounds and the antibacterial effect of various extracts of aerial parts of scutellaria pinnatifida on typical food-born pathogens
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Nowadays, the use of extracts of plants for cure of bacterial infections is beloved on scientists. In this study, the effect of various extracts of aerial parts of Scutellaria pinnatifida on typical food-borne pathogens was studied. Scutellaria pinnatifida from labiatae family and scutellaria genus is endemic to Khorasan province. Material and Methods: After preparation of methanol, dichloromethane and ethyl acetate extracts with maceration method, the presence and amount of phenolic compounds was evaluated and antimicrobial activity of Scutellaria pinnatifida was examined with disc diffusion and well diffusion methods in the positive and negative bacteria. Results: staphylococcus aureus with highest diameter of the inhibition zone, was sensitive bacteria in disc diffusion and well diffusion methods. There wasn’t any effect on the negative bacteria. Methanol extract had highest amount of phenolic compounds. The results showed in the aerial parts of plant, ethylacetate extract had highest effect and dichloromethane extract had lowest effect on the bacteria. Conclusion: The results showed that diameter of the inhibition zone of aerial parts extract of this plant on S. aureus and B. cereus were differentiable to positive control such as Gentamycin and this plant was similar to Gentamycin for inhibition of positive bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله scutellaria pinnatifida, antibacterial, phenolic compounds

نویسندگان مقاله آمنه محمدی | a mohammadi


طوبی احمدزاده ثانی | t ahmadzadeh sani


حسین کمالی | h kamali


پیمان آل شیخ | p alesheikh


پیمان فیضی | p feyzi


پرستو ضرغامی مقدم | p zarghami moghaddam



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-477&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320075.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات