این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۸۹-۹۷
عنوان فارسی
غلظت فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در سبزیجات مصرفی شهر مشهد در سال ۱۳۹۰
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: میوه ها و سبزیجات بعد از حبوبات جز مهم رژیم غذایی انسانها هستند. یکی از نگرانیهای دنیای امروز، آلودگی محصولات کشاورزی به فلزات سنگین می باشد. در این مطالعه، میزان فلزات سنگین سرب وکادمیوم در بخشهای خوراکی نعناع، تره، پیازچه، تربچه در دو منطقه شرق و غرب شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی– تحلیلی بود. نمونه برداری در طی شش ماهه اول و از هر منطقه و هر نوع سبزی 3 نمونه برداشت گردید. نمونه ها پس از هضم اسیدی، مقادیر فلزات سنگین موجود در آن توسط دستگاه جذب اتمی گرافیتی مدل Varian قرائت شد. سپس نتایج بدست آمده با استفاده از آزمون Post Hoc(LSD, Tamhane)، تست های تک متغیره با سطح معناداری 05/0مورد آنالیز قرار گرفت. یافته ها: دراین مطالعه حداکثر و حداقل میانگین غلظت سرب اندازه گیری شده با حدود اطمینان 95% به ترتیب در ترهmg/kg 88/33) ،تربچه (mg/kg45/24) و برای کادمیوم به ترتیب تره (mg/kg83/0) و پیازچه (mg/kg46/0) مشاهده شد. همچنین با مقایسه بعمل آمده بین دو منطقه کاشت سبزیجات در شرق و غرب شهر مشهد، مشخص گردید که بیشترین میانگین غلظت سرب (mg/kg13/42) و کادمیوم (mg/kg89/0) مربوط به منطقه شرق می باشد. در مقایسه زمان های نمونه برداری بیشترین میانگین غلظت سرب و کادمیوم، به ترتیب پیازچه (mg/kg71/58 ) و تره ماه مرداد (mg/kg99/2) بود. نتیجه گیری: میانگین غلظت کادمیوم در انواع سبزیجات مورد مطالعه در حدود استاندارد گیاه (mg/kg 8/0و2/0) بوده ولی میانگین غلظت سرب بیشتر از حدود استاندارد (mg/kg10و1/0) است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on the heavy metals (lead, cadmium) concentration in vegetables used in Mashhad, 2011
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & Objectives: fruits and vegetables are an important part of human diet after cereal. One of the concerns of today's world is heavy metal contamination of agricultural products. In this study, heavy metals, lead and cadmium were studied in the edible parts of mint, leek, and scallion, radish, in two areas (East and West) of Mashhad. Materials and Methods: This study was descriptive – analytical. During the first six months, three samples from each area and vegetable were collected. The amounts of heavy metals were determined by graphite atomic absorption Varian model, after acid digestion of the samples. The data were analyzed using tests of Post Hoc with significance level 0/05. Results: The results indicated that the average maximum and minimum lead concentration with 95% acceptable level was observed in Leek (33/88mg / kg), radish (mg / kg24/45) respectively and for cadmium in Leek (0/83mg/kg) and scallion (0/46mg/kg). The comparison between the East and the West planting vegetables in the city of Mashhad showed that average lead concentration (42/13mg/kg )and cadmium (mg/kg0/89) were related to the East. In contrast Sample times, highest concentrations of lead and cadmium were observed in scallion (58/71mg / kg) and leek (2/99mg / kg) in August respectively. conclusion: The average concentration of cadmium in types of studied vegetables was in proposed standard limits for plant (0/2, 0/8 mg/kg) but concentration of lead was higher than standard (0/1, 10mg/kg).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین علیدادی | h alidadi
زهره مقیسه | z moghise
علی اکبر دهقان | a dehghan
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-300&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320189.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات