این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۰۹
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی و الکلی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) بر میکروارگانیسم های عامل عفونت و مسمومیت در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و اهداف: گیاه حرا با نام علمی Avicennia marina (Forssk.) Vierh رایج ترین گونه این گیاهان در جنگلهای مانگرو ایران است. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال و استفاده سنتی از برگ آن جهت درمان آبله و زخمها، به نظر میرسد این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظهای باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر ضد میکروبی غلظت های مختلف برگ گیاه حرا بر سه میکروارگانیسم شاخص عامل عفونت و مسمومیت در شرایط آزمایشگاهی میباشد. مواد و روش کار: اثر ضد میکروبی عصاره به دو روش تمام ظرف و انتشار در آگار بر میکروارگانیسمهای Staphylococcus aureus PTCC 1337 ، Escherichia coli PTCC 1330 و Penicillium digitatum PTCC 5251مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلطت مهارکنندگی (MIC)و حداقل غلظت کشندگی (MFC)، (MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. یافتهها: همه غلظتهای عصاره الکلی بر Staphylococcus aureusو Penicillium digitatum اثر بازدارندگی داشت. عصاره آبی در غلظت60 و80 درصد بر Staphylococcus aureus و غلظت 80 درصد بر Penicillium digitatum اثر بازدارندگی داشت. عصاره الکلی در غلظت 60 و80 درصد بر Escherichia coli موثر بود. MFC عصاره الکلی و آبی برگ گیاه حرا برای پنیسیلیوم mg/ml16و mg/ml64 بود. Escherichia coli بیشترین مقاومت را به عصارههای آبی و الکلی نشان داد. نتیجهگیری: عصاره الکلی در مقایسه با عصاره آبی اثر بازدارندگی بیشتر و موثرتری روی هر سه سوش میکروبی داشت. عصاره برگ گیاه حرا در شرایط in vitro دارای اثر ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای بر روی سویههای مورد مطالعه داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antimicrobial effect aqueous and ethanolic extract of Avicennia marina on microorganisms the infection and intoxication in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & objectives: Avicennia marina (Forssk.) Vierh is the most current species among these plants in Iranian mangrove forest. Regarding to the biologically active compounds and traditional use of the leaves for treatment of smallpox and wounds, it seems that this plant has significant anti-microbial effects. The aim of this study was to evaluate antimicrobial effects of various concentrations of mangrove leaves on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Penicillium digitatum. Material &Methods: In this study, antimicrobial effect of extracts evaluated by two methods, “Collins method” and “disk agar diffusion method” on Staphylococcus aureus PTCC 1337, Escherichia coli PTCC 1330 and Penicillium digitatum PTCC 5251 microorganisms. The minimum inhibitory concentration (MIC), minimum fungicidal concentration (MFC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for both species were determined by using a dilution method. Results: The results showed that in "disk agar diffusion test ", extract with 20, 40, 60 and 80 percent concentration has inhibition effect on Staphylococcus aureus and Penicillium digitatum, but only 60 and 80 percent of alcoholic extract has prevention effect on Escherichia coli. There was inhibition effect for watery extract in 60 and 80 percent on Staphylococcus aureus and 80 percent on Penicillium digitatum. MFC for mangrove alcoholic leaves was 16 mg/ml for Penicillium, however, MFC of aqueous extracts was 64 mg/ml for Penicillium. Conclusions: Alcoholic extract was more effective than watery extract as antimicrobial against on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Penicillium digitatum. The mangrove leaves extract, in vitro showed significant antimicrobial effect on studied microorganisms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده بهبهانی | b alizadeh behbahani
فریده طباطبایی یزدی | f tabatabaei yazdi
فخری شهیدی | f shahidi
محبت محبی | m mohebbi
علیرضا وسیعی | a vasiee
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-301&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320190.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات