این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۴۱-۱۴۹
عنوان فارسی
بررسی تاثیرعصاره نعنا (peppermint) بر روی کاهش اسپاسم پیلور در حین آندوسکوپی در اطفال
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: آندوسکوپی دستگاه گوارش یک وسیله تشخیصی و درمانی بیماریهای گوارشی در کودکان است. به خاطر پاسخ شدید و اسپاستیکی که در عضلات دستگاه گوارش در طی انجام آندوسکوپی ایجاد می شود معمولا آندوسکوپی با مشکل مواجه می شود. در این مطالعه اثر پپرمینت بر اسپاسم پیلور در حین آندوسکوپی اطفال مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: در این کارآزمایی بالینی 120 کودک کمتر از 14 سال که در حین آندوسکوپی دچار اسپاسم پیلور می شدند، به صورت تصادفی به دو گروه پپرمینت(60 نفر) و شاهد (60 نفر) تقسیم شدند. با توجه به خواص آنتی اسپاسموتیک نعناع به گروه مورد نعناع و در گروه شاهد پلاسبو تجویز شد. در گروه پپرمینت مداخله بر اساس پروتکل صورت می گیرد و عصاره دو درصدpeppermint به مقدار cc16 یک نوبت در حین اندوسکوپی و مواجهه با اسپاسم پیلور تجویز شده وگروه دوم با روش های مرسوم اقدام به باز نمودن دریچه پیلور گردید و دارویی تجویز نمی شود. داده ها توسط نرم افزار11.5 SPSS و آزمونهای توصیفی و تحلیلی مناسب(من ویتنی، تی تست و همبستگی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: دریچه پیلور در گروه peppermint در 48% کودکان و در گروه شاهد در 5% کودکان به طور معناداری کاملا باز ماند (05/0 P<). متوسط زمان آندوسکوپی در گروه نعنا (351/0+ 301/9) و در گروه شاهد (337/0+ 149/10) بود که این اختلاف معنادار بود (05/0 P<). باز شدن اسپاسم پیلور در گروه peppermint کمتر از 60 ثانیه و در گروه شاهد در 60% موارد بیش از 60 ثانیه طول کشید (05/0 P<). نتیجه گیری: تجویز پپرمینت در آندوسکوپی در کودکان سبب کاهش مدت زمان آندوسکوپی و نیز کاهش اسپاسم پیلور می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of peppermint impact on pyloric spasm in children subjected to endoscopy
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & Objectives: Gastrointestinal Endoscopy is a diagnostic tool and treatment of gastrointestinal diseases in children. Due to severe response and muscular spasm of the digestive tract created during endoscopy, it often face with difficulty.The aim of this study is to evaluate peppermint effects in pyloric spasm in children undergo endoscopy. Material and Methods: In this clinical trial study, 120 children (under 14 years old) in Ghaem hospital that Pyloric spasm during endoscopy were randomly divided into two groups, peppermint(n=60) and control(n=60) respectively. Case group received peppermint and control group received placebo. Data were analyzed using SPSS version 11.5 and presented with descriptive and analytical tests (T-test , Corraletion, Mann-Whitney). Results: Pyloric sphincter stayed open in 48.3% of peppermint group patients and 5% of control group (P< 0.000). The mean time to endoscopy in peppermint group (9/301+0/351) and control group was (10/149+0/337) and this difference was significant(P< 0.05). Pyloric spasm duration in peppermint group was less than 60 seconds and in control group at 60% of them, was more than 60 seconds. Conclusion: Peppermint could reduce endoscopy duration and pyloric spasm in children and increase endoscopic team satisfaction.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, pyloric spasm, endoscopy, peppermint
نویسندگان مقاله
محمد علی کیانی | ma kiani
سیمین پرتویی | s partovi
الهام پورسلطانی | e poursoltani
علی خاکشور | a khakshour
حمید رضا کیانی فر | hr kianifar
سیدعلی جعفری | sa jafari
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-306&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320195.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات