این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۶۱-۱۶۷

عنوان فارسی بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی عصاره های متانولی، دی کلرومتانی و هگزانی اندام هوایی گونه (Cyperus longus)
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: به دلیل عوارض ناخواسته آنتی اکسیدان‌ها و آنتی میکروب‌های مصنوعی، این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و برخی خواص آنتی باکتریایی عصاره‌های مختلف اندام هوایی گیاه اویار سلام گونه ی Cyperus longus را مورد بررسی قرار می دهد. مواد و روش کار: عصاره‌های هگزانی، دی‌کلرومتانی و متانولی اندام هوایی گیاه Cyperus longus به روش خیساندن تهیه و فعالیت آنتی باکتریایی عصاره‌ها به روش انتشار در آگار توسط دیسک‌بررسی شد. ظرفیت آنتی اکسیدان عصاره‌ها به روش DPPH مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن به صورت IC50 بیان گردید. اندازه‌گیری محتوای فنل کل عصاره‌ها با استفاده از معرف فولین سیو- کالچو و اندازه‌گیری محتوای فلاونوئید کل عصاره‌ها بر اساس روش کلریمتری آلومینیوم کلراید انجام شد. اندازه گیری میزان آنتوسیانین نیز به روش Mita صورت گرفت. یافته‌ها: عصاره متانولی و هگزانی اندام هوایی در غلظت mg/disc3 دارای خاصیت مهاری ضعیفی علیه باسیلوس سرئوس می‌باشد. IC50 عصاره‌های متانولی، دی‌کلرومتانی و هگزانی به ترتیب 529/1±071/10، 206/0±756/8 و 457/6±551/29 میلی گرم بر میلی لیتر، میزان فنول های تام به ترتیب 66/56، 14 و 11 میلی گرم در گرم عصاره‌ها و همچنین میزان فلاوونوئیدهای موجود نیز به ترتیب 22، 15/84 و 9/51 میلی گرم در گرم عصاره‌ها حاصل شد. میزان آنتو سیانین موجود در یک گرم نمونه خشک شده ی اندام هوایی اویارسلام 11 میلی گرم بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج آزمایشات ضد باکتریایی نشان داد عصاره‌های این گیاه بر باکتری های گرم منفی تاثیر نداشته اما بر باکتری های گرم مثبت موثر بوده‌است. همه ی عصاره‌ها دارای اثر آنتی اکسیدانت در آزمون DPPH بوده و از بین آنها عصاره‌های دی-کلرومتانی و هگزانی به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of the antioxidant and antibacterial activity in methanolic, dichloromethan and hexane extracts of aerial parts of Cyperus longos
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objectives: mainly due to increased unintentional side-effects of synthetic antioxidants and antimicrobials, This study evaluated the antioxidant and some antibacterial properties of different aerial parts’ extracts in Cyperus longus. Material and Methods: The Hexane, Dichloromethan and Methanolic aerial parts’ extracts of Cyperus longus were obtained by maceration method. Antibacterial activity of extracts determined by Disc Diffusion Method. The antioxidant capacity of extracts was assessed through DPPH method. The results of DPPH assay were showed by IC50. The total phenolic content was measured using the Folin-Ciocalteu’s reagent. The total flavonoid content was assessed by a colorimetric method based on Aluminum Chloride, has been associated with some changes. The anthocyanin content was measured by (Mita et al., 1997) method. Results: The Methanolic extract of aerial parts exhibited slight antibacterial effects against B.cereus at the concentration of 3 mg/disc. The IC50 values for Methanolic, Dichloromethan and Hexane extracts in DPPH assay were 10.071 ± 1.529, 8.756 ± 0.206 and 29.551 ± 6.457 mg/ml, respectively. The phenolic content of the Methanolic, Dichloromethan and Hexane extracts were obtained 56.66, 14 and 11 mg/ml, respectively. The total flavonoid content of the Methanolic, Dichloromethan and Hexane extracts were obtained 22, 84.15 and 51.9, respectively. Anthocyanin amount, contained in one gram sample of dried aerial Cyperus longus was 11 mg. Conclusion: Antibacterial test results were showed that it has no effect on Gram-negative bacteria. But it is effective on Gram-positive bacteria. All extracts showed antioxidant activity in DPPH method and the Dichloromethan and Hexane extracts were found to have maximum and minimum activity in DPPH assay, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهسا محمدی | m mohammadi


سید کمال کاظمی تبار | k kazemi tabar


جواد اصیلی | j asili


حسین کمالی | h kamali



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320197.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات