این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۴
عنوان فارسی
تاثیر آنزیم پروتئاز در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus Linnaeus, ۱۷۵۸)
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر تاثیر افزودن آنزیم پروتئاز به جیره تجاری بچه ماهیان استرلیاد (
Acipenser ruthenus
) در غلظتهای 0 (گروه شاهد)، 75 میلیگرم (تیمار
T
1
)، 150 میلیگرم (تیمار
T
2
) و 300 میلیگرم (تیمار
T
3
) در هر کیلوگرم جیره بر پارامترهای رشد و ترکیبات شیمیایی بدن طی یک دوره پرورش 70 روزه بررسی شد. برای این منظور پس از طی دوران سازگاری، تعداد 180 عدد بچه ماهی استرلیاد با میانگین وزنی 14/0
±
86/6 گرم درون 12 مخزن فایبرگلاس با تراکم 15 عدد بچه ماهی به طور تصادفی تقسیم شدند. در پایان آزمایش، شاخصهای رشد تفاوتهای آماری معنیداری بین گروه شاهد و تیمارهای آزمایشی نشان دادند (05/0
p
<
). بیشترین وزن نهایی(33/0
±
45/66 گرم)، افزایش وزن (52/0
±
44/59 گرم)، نرخ رشد ویژه (02/0
±
39/1 درصد در روز)، نرخ کارایی پروتئین (11/0
±
43/2) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (04/0
±
84/0) در تیمار
T
3
اندازهگیری شد. درحالیکه بیشترین میزان فاکتور وضعیت (08/0
±
34/2 درصد) در تیمار
T
2
مشاهده شد (05/0
p
<
). آنالیز ترکیبات شیمیایی بدن افزایش معنیداری بین تمامی شاخصهای مورد بررسی در تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0
p
<
). بیشترین ماده خشک (06/0
±
54/26 درصد) و پروتئین خام (02/0
±
27/15 درصد) در تیمار
T
3
اندازهگیری شد. بیشترین چربی خام (05/0
±
07/8 درصد) در تیمار
T
1
بود. بیشترین خاکستر (02/0
±
27/2 درصد) نیز در تیمار
T
2
مشاهده شد. براساس نتایج به دست آمده آنزیم پروتئاز در غلظتهای 75 تا 300 میلیگرم در کیلوگرم تأثیر مثبتی بر رشد و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان استرلیاد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئاز، ترکیبات لاشه، عملکرد رشد، ماهی استرلیاد
عنوان انگلیسی
The effect of protease enzyme in the diet on the growth performance and chemicals composition of the body of Sterlet (Acipenser ruthenus Linnaeus, 1758) juvenile
چکیده انگلیسی مقاله
This 70-day experiment examined the effect of protease added to the commercial feed of sterlet (Acipenser ruthenus) at concentrations of 0 (control group), 75 mg (T
1
treatment), 150 mg (T
2
treatment) and 300 mg (T
3
treatment) per kg of diet on growth parameters and carcass composition. a number of 180 juvenile sterlet with an average body weight of 6.02±0.34 g was randomly divided into 12 fibreglass tanks with
stocking density of 15 fish per each tank. At the end of the experiment, growth parameters indicated a significant difference between experimental treatments compared to the control group (p<0.05). The highest final weight (66.45 ± 0.33 g), weight gain (59.44 ± 0.52 g), specific growth rate (1.39 ± 0.02 %/day), protein efficiency ratio (2.43±0.11) and the lowest food conversion ratio (0.84±0.04) were measured in T
3
treatment. However, the highest amount of condition factor (2.34±0.08%) was recorded in the T2 treatment (p<0.05). The carcass composition showed a significant increase between all the investigated indices in the experimental treatments compared to the control group (p<0.05). The highest amounts of dry matter (26.54±0.06%) and crude protein (15.27±0.02%) were measured in the T
3
treatment. The highest amount of crude fat (8.07±0.05%) was in the T
1
treatment. The highest amount of ash (2.27±0.02%) was observed in the T
2
treatment. Based on the obtained results, it can be concluded that protease in concentrations of 75 to 300 mg per kg positively affected the growth and chemical composition of carcass
A. ruthenus
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Protease, Growth performance, Carcass composition, A. ruthenus
نویسندگان مقاله
منصوره کاکاوند | Mansore Kakavand
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
سید پژمان حسینی شکرآبی | Seyed Pezhman Hosseini Shekarabi
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مهدی شمسایی مهرجان | Mehdi Shamsaie Mehrgan
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
هومن رجبی اسلامی | Houman Rajabi Islami
Department of Fisheries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-605-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات