این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۰۵

عنوان فارسی اثر ضد آفلاتوکسینی لاکتوباسیلوس کازئی بعنوان پروبیوتیک درماست
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: آفلاتوکسین‌ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های آسپرژیلوس فلاووس، پارازیتیکوس و نومیوس تولید می‌شوند. آفلاتوکسین M1 مشتق هیدروکسیله نوع B1است که در شیر و محصولات لبنی یافت می‌شود. مهمترین اثرات سمی آفلاتوکسین‌ها ایجاد سرطان کبد می‌باشد. حضورآفلاتوکسین‌ها در فرآورده‌های لبنی نگران‌کننده است و مورد توجه بسیاری از متخصصین و محققان بهداشت عمومی قرار گرفته است. گزارشات نشان دهنده آن است که استفاده از روش توکسین زدایی میکروبی یکی از روش‌های موثر درحذف آفلاتوکسین M1 است. از آنجایی‌که بعضی پروبیوتیک‌ها به عنوان میکروارگانیسم زنده قابلیت کاهندگی آفلاتوکسین را نشان داده‌اند، لذا هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد آفلاتوکسینی لاکتوباسیلوس کازئی جهت تولید یک ماست پروبیوتیکی جدید با خواص ضد آفلاتوکسینی است. مواد وروش کار:.شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M1 در غلظت‌های ppb 05/0 ، 1/0 ،5/0 ،75/0 به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M1 توسط استارتر و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی (431-Lb.casei) در42 درجه سانتی‌گراد تلقیح شد. بعد از اینکوباسیون ماست حاصله سانتریفوژ شد و سوپرناتانت بدست آمده برای تعیین غلظت آفلاتوکسین باقی مانده توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری 16SPSS تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین درصد حذف آفلاتوکسین M1 توسط سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی15/94 % بود. نتیجه گیری: سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی می‌تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Detoxification of lactobacillus casei as probiotic in Yoghurt
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & Objectives: Aflatoxins are major group of mycotoxins which are mainly produced by some mould strains of Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus and Aspergillus Nomius. Aflatoxin M1(AFM1) is a hydroxylated metabolite of aflatoxin B1 that it can be found in milk and milk products. Cancer of liver is the most toxicogenic effects of aflatoxins. The presence of AFM1 contamination in milk and other dairy products are caused to serious health concerns as if today's it has investigated by many of experts and public health researchers. Recent studies have presented that microbial methods are one of the most effective ways for removing AFM1. Whereas some of probiotics as viable micro organism have shown the aflatoxins reduction, so the aim of this study is detoxification of Lactobacillus casei in yoghurt for making new probiotic yoghurt with detoxification properties. Materials & Methods: Milk contaminated artificially with aflatoxin M1 (AFM1) at levels of 0.05, 0.1, 0.5, and 0.75 (ppb). Then starter Yc-280 & Lb.casei-431 were added and incubated at 42°C. In next step the cold yoghurt was centrifuged and the amount of aflatoxin M1 residue in the supernatant was measured by ELISA method. Finally, the results were analyzed with the SPSS 16. Results: The analysis of yoghurts during manufacturing with starter &Lb.casei-431 showed that the mean percentage of absorbance was 94.15%. Conclusion: This study showed that all tested yoghurts had significant differences (P < 0.05) in reducing the levels of aflatoxin M1. The effect of probiotic strain of Lb.casei-431 is a safe method that it can be used for detoxification without losing nutritional value.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Aflatoxin, Aflatoxin M1, Lb.casei, yoghurt

نویسندگان مقاله مرسا علیداد | m alidad


علی محمدی ثانی | a mohamadi sani


فایزه تجلی | f tajali



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-20&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320313.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات