این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۴، شماره ۵، صفحات ۴۳-۴۸
عنوان فارسی
تاثیر موضعی میوه ی کیوی بر عفونت زخم های سوختگی تمام ضخامت در موش صحرایی نر بالغ
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: عفونت زخمهای سوختگی خصوصاً بافت های نکروزه یکی از مشکلات درمان بیماران دچار سوختگی های عمیق محسوب می گردد. با توجه به خواص پروتئولیتیک میوهی کیوی می تواند در کنترل عفونت در این زخمها موثر باشد. مواد و روشکار: این مطالعه تجربی برروی 10 سر موش صحرایی نر بالغ صورت گرفت. پس از بیهوشی هر دو پهلوی رت شیو و با قرار دادن در آب جوش به مدت 10 ثانیه، سوختگی تمام ضخامت به قطر 3 سانتی متر ایجاد گردید. رت ها به طور تصادفی به سه دسته تقسیم شدند. در دسته اول زخم های سمت راست از میوه کیوی و زخم های سمت چپ از پماد الیز استفاده شد و در دسته دوم زخم های طرف راست از میوه کیوی یا پماد الیز و زخم های طرف دیگر گروه کنترل 2 و تمامی زخم های دسته سوم گروه کنترل 1 در نظر گرفته شدند. پانسمان بصورت روزانه و ارزیابی زخم ها با استفاده از ابزار ارزیابی بالینی عفونت زخم دارای روایی و پایایی توسط کمک پژوهشگر بصورت یک سو کور انجام گردید. نتایج با استفاده از SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در مدت زمان استفاده از میوهی کیوی تا زمان جداشدن کامل بافت نکروزه (7/5 روز) هیچ عفونتی ثبت نشد و این اختلاف با گروه پماد الیز با میانگین دبریدمان 5/18 روز معنی دار بود (001/0p= ). اما این اختلاف بین گروه الیز و کنترل معنیدار نبود (09/0= p). نتیجه گیری: میوهی کیوی موجب جلوگیری از عفونت زخم سوختگی و همچنین تسریع در دبریدمان میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژهای کلیدی، سوختگی تمام ضخامت، میوه کیوی، عفونت
عنوان انگلیسی
Topical effectiveness of Kiwifruit on infection of full-thickness burns in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Backgroud & Objective: Infection of the full-thickness burns due to necrotic tissues is one of the important problems in patients with deep burns. The proteolytic properties of kiwifruit that is used for debridment necrotic tissues also can be effects on the infection of burns. This study assesses topical effectiveness of Kiwifruit on the infections of full-thickness burns in male rats. Material & Methods: This experimental study was performed on 10 Wistar rats. After anesthesia with ketamin and xylosine, both flanks of rats were shaved. Then full thickness burns with 3cm diameter were produced by boiling water for 10 seconds. The Rats were divided into 3 groups randomly. Right side of the first group was treated by kiwifruit and other side by Elase pomade and second group right side by kiwifruit or Elase pomade and the other side was control group 1 and third group were not received treatment. Evaluation of infection of burn was done by clinical assessment scale with validity and reliability. Results: The results showed that none sign of infection was registered during kiwifruit debridement time ( 5/7days ). Also this difference was significant with Elase group (p< 0/001). On the other hand there was no significant difference between control groups with Elase groups. Conclusion: Regarding to the result of research, using kiwifruit not only has preventive effects on burns infection but also can accelerate debridement time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keyword, full-thickness burns, kiwi fruit, wound infection
نویسندگان مقاله
هادی کوشیار | h koshiar
هادی عباسپور | h abbaspour
حسین کمالی | h kamali
حسن رخشنده | h rakhshandeh
ابوالفضل خواجوی | a khajavi
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-387&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات