این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۴، شماره ۵، صفحات ۱۴۹-۱۵۴
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتی باکتریایی عصاره های مختلف گیاه آدمک (Biebersteinia multifida DC.)
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: عصارههای گیاهی، از منابع خوب ترکیبات ضد میکروبی هستند. در دهههای اخیر، نیاز به نگهدارنده های طبیعی در صنایع غذایی، موجب انجام تحقیقات علمی گستردهای بر روی عصاره ها و اسانس های روغنی گیاهان شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتیباکتریایی عصاره های ریشه ی گیاه DC. Biebersteinia multifida بود. مواد و روش کار: عصاره های هگزانی، دی کلرومتانی و اتانولی ریشه ی گیاه آدمک به روش خیساندن تهیه شد. فعالیت آنتی باکتریایی عصاره ها به روش رقت مایع و در برابر باکتری های (1431 (PTCC Staphylococcus aureus،) 1709 (PTCC Salmonella enterica، )1399 (PTCC Escherichia coli، )1015 (PTCC Bacillus cereus، )1221 (PTCC Enterobacter aerogenes و )1765 (PTCC Clostridium perfringens بررسی شد. مقادیر حداقل غلظت مهار کننده ی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) عصاره ها تعیین شد. یافته ها: حساسیت باکتری های گرم مثبت نسبت به عصاره ها بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. حداقل غلظت مهارکننده ی رشد عصاره ها ی اتانولی و هگزانی بر روی perfringens C.، 195/0 و حداقل غلظت کشنده ی آن ها 391/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که عصاره های اتانولی و هگزانی ریشه ی این گیاه بر perfringens .C اثر آنتی باکتریایی داشتند. به منظور اثبات این اثر، مطالعات بیشتری در مدل های غذایی مورد نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of antibacterial activities of different roots extracts of Biebersteinia multifida DC.
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & Objectives: Plant extracts are rich sources of natural antibacterial compounds. In recent decades, the need for using natural preservative in foods, has promoted extensive scientific research on plants extracts and essential oils. The purpose of this investigation was to determine the antibacterial activities of root extracts of Biebersteinia multifida DC. Material and Methods: the hexane, chloroform and ethanol roots extracts of Biebersteinia multifida DC. are obtained by maceration method. Antibacterial activity of extracts determined against Staphylococcus aureus (PTCC 1431), Salmonella enterica (PTCC 1709), Escherichia coli (PTCC 1399), Bacillus cereus (PTCC 1015), Enterobacter aerogenes (PTCC 1229), Clostridium perfringens (PTCC 1765). The micro-dilution method was applied for the determination of the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of selected bacteria strains. Results: gram positive bacteria were more sensitive to the extracts to gram negative bacteria. The minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration against C. perfringens were 0.195 mg mL-1 and 0.391 mg mL-1. Conclusion: The findings indicate that hexane and ethanol roots extracts of Biebersteinia multifida DC. exerts antibacterial effects on C. perfringens. More studies, such as examinations in food models are needed to unravel the antimicrobial effects of this plant extracts.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناهید قدرتی | n ghodrati
جواد اصیلی | j asili
علی محمدی ثانی | a mohammadi sani
بی بی صدیقه فضلی بزاز | b s fazli bazzaz
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-399&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320340.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات