این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۳۵-۴۲

عنوان فارسی ارتباط بین عوامل اجتماعی و روش‌های خورانش کودک با دریافت غذایی کودکان ۳ تا ۶ ساله
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: تغذیه در دوران کودکی از اهمیت فراوانی برخوردار است. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که روش‌های مورد استفاده والدین در تغذیه کودک نقش مهمی در دریافت غذایی کودک دارد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین عوامل اجتماعی و روش‌های خورانش غذا به کودک با دریافت غذایی کودک 3 تا 6 سال می‌باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی تحلیلی که در سال 1389 در شهر رشت انجام گرفت، 208 مادر دارای کودک 3 تا 6 سال از مهدکودک‌های این شهر به صورت تصادفی خوشه‌ای انتخاب و وارد مطالعه شدند. به مادران دو پرسشنامه اطلاعات عمومی و جامع روش‌های تغذیه کودک (CFPQ) داده شد. با استفاده از CFPQ روش‌های تغذیه کودک از 12 جنبه مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در مورد رژیم غذایی کودک نیز از پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) استفاده شد. در پایان قد و وزن مادران و کودکان شرکت کننده در مطالعه اندازه‌گیری شد. جهت آنالیز آماری از 16 SPSS و روش رگرسیون خطی چند طبقه‌ای استفاده گردید. یافته‌ها: بین سن، وضعیت تاهل و وضعیت اشتغال مادر، سطح تحصیلات والدین و سن و جنس کودک با دریافت غذایی کودک ارتباط معنی دار وجود داشت. همچنین استفاده مادر از روش‌های تشویق به تعادل و تنوع، استفاده از غذا به عنوان پاداش، مشارکت کودک در برنامه ریزی وعده‌های غذایی، نظارت بر مصرف میان وعده‌ها، الگوسازی، آموزش تغذیه، آزادی عمل کودک و محدود کردن مصرف غذا با هدف سلامتی کودک با دریافت کودک از گروه‌های غذایی ارتباط داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل اجتماعی و روش‌های تغذیه با دریافت غذایی کودکان مرتبط می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relation between social and demographic factors with feeding practices in 3-6 years old children
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & Objectives: Relevant eating pattern has an important role in childhood. Recent studies have shown that the methods used by parents to feed children have an important role in the child’s diet and BMI. The aim of this study was to investigate the association between social factors and feeding practices with diet in 3- 6 years old children. Materials & Methods: A cross-sectional survey was conducted upon of 208 parents with children aged 3-6 years was carried out in 30 nurseries of Rasht in 2010. Parents reported their own and their children demographic data. Aspects of child’s feeding practices were assessed using Comprehensive Feeding Practices Questionnaire (CFPQ) . Height and weight of mothers participated in the study were measured. Measures included social factors, aspects of parental control practices and the child’s diet. The role of parental and child social and demographic factors and child feeding practices in predicting children’s diet was assessed using multiple block entry linear regression. Results: Results showed that Children diet was related to mother’s age, marriage, education and child’s age and sex. Moreover, mother’s use of encourage balance and variety, Food as reward, involvement, modeling, monitoring, child control, restriction for health, and teaching about nutrition was related to child’s diet. Conclusion: The results showed a significant relationship between social factors and control practices with aspects of the child’s diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Feeding practices, Social factors, Child’s diet

نویسندگان مقاله سعید دعایی | s doaee


ناصر کلانتری | n kalantari


بهرام رشیدخانی | b rashidkhani


مریم غلامعلی زاده | m gholamalizadeh


سارا طالقانی نژاد | s taleghani


آیت رحمانی | a rahmani



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-186&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-320472.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات