این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۳۱، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره دانه بارهنگ: ویژگی‌یابی و بررسی اثرات ضد‌باکتریایی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: افزایش بروز مقاومت ضدمیکروبی در عوامل پاتوژن محققان را به شناسایی عوامل ضدمیکروبی جدید و اثربخش واداشته است. تولید سبز نانوذرات به علت سازگاری با محیط زیست و کم‌هزینه بودن مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، ویژگی‌یابی و ارزیابی اثرات ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ بود.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی پس از سنتز نانوذرات نقره به روش شیمیایی و سبز، ویژگی‌های نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ با روش‌های UV-Vis، DLS، XRD، FT-IR و TEM ارزیابی شد. سپس شرایط بهینه سنتز نانوذرات و فعالیت ضد‌‌باکتریایی عصاره بارهنگ، نانوذرات نقره شیمیایی و نانوذرات نقره سبز بر علیه سویه‌های باکتریایی استاندارد با تعیین MIC با استفاده از روش میکرودایلوشن براث بررسی گردید.
یافته‌ها: براساس بررسی طیف جذبی نانوذرات نقره سبز با UV-Vis، غلظت بهینه نیترات نقره mM 20، دمای مناسب سنتز °C 57، و بهترین زمان واکنش 30 ثانیه بود. نتایج آنالیزهای XRD، FT-IR و TEM سنتز نانوذرات نقره سبز با مورفولوژی بیضی مانند و کروی با اندازه 40-20 نانومتر را تأیید کردند. عصاره بارهنگ و نانوذرات نقره شیمیایی اثر ضدباکتریایی قابل توجهی نداشتند. با این وجود نانوذرات نقره سبز فعالیت ضد‌باکتریایی قابل توجهی بر باکتری‌های مورد مطالعه با بیشترین اثر ضدباکتریایی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس با میزان MIC برابر با μg/mL 125 داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره دانه بارهنگ فعالیت ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. پژوهش ما پتانسیل استفاده از نانوذرات نقره سازگار با محیط زیست سنتز شده در حضور عصاره دانه بارهنگ با اثرات ضد‌باکتریایی قابل توجه را برای کاربردهای مختلف زیست پزشکی نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عوامل ضدباکتریایی، بیوسنتز، بارهنگ، نانوذرات نقره

عنوان انگلیسی Characterization and evaluation of the antibacterial activities of silver nanoparticle synthesized with Plantago lanceolata seed extract
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aims: The increase in the incidence of antimicrobial resistance in pathogens has led researchers to identify new and effective antimicrobial agents. Green production of nanoparticles has received attention due to its compatibility with the environment and low cost. The present study sought to characterize and evaluate the antibacterial activities of silver nanoparticles synthesized with Plantago lanceolata seed extract.
Materials and Methods: In this study, after the synthesis of silver nanoparticles by chemical and green methods, the characteristics of silver nanoparticles synthesized with the P. lanceolata seed extract were evaluated by UV-Vis, DLS, XRD, FT-IR, and TEM methods. Thereafter, the optimal conditions for the synthesis of nanoparticles and the antibacterial activity of the P. lanceolata extract, chemical silver nanoparticles, and green silver nanoparticles against standard bacterial strains were investigated by determining the minimum inhibitory concentration (MIC) using the broth microdilution method.
Results: Based on the absorption spectrum of green silver nanoparticles with UV-Vis, the optimal concentration of silver nitrate was 20 mM, the suitable synthesis temperature was 57 °C, and the best reaction time was reported as 30 sec. The results of XRD, FT-IR, and TEM analyses confirmed the synthesis of green silver nanoparticles with oval and spherical morphology with a size of 20-40 nm. The P. lanceolata extract and chemical silver nanoparticles had no significant antibacterial effect. Nonetheless, green silver nanoparticles had significant antibacterial activity on the studied bacteria, with the highest antibacterial effect against Staphylococcus aureus and Enterococcus faecalis (MIC=125 μg/mL).
Conclusion: As evidenced by the obtained results, P. lanceolata seed extract significantly increased the antibacterial activity of silver nanoparticles. This research demonstrated the potential of environmentally friendly silver nanoparticles synthesized in the presence of P. lanceolata extract with significant antibacterial effects for various biomedical applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Silver nanoparticle, P. lanceolata seed extracaAntibacterial agents, Biosynthesis, P. lanceolata, Silver nanoparticlest, Green synthesis, Antibacterial effects

نویسندگان مقاله سیده طاهره میرمحمدی | Seyedeh Tahereh Mirmohammadi
Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

سمیرا اقبالی | Samira Eghbali
Department of Pharmacognosy and Traditional Pharmacy, School of Pharmacy, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
گروه فارماکوگنوزی و داروسازی سنتی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

پوریا محمدپرست طبس | Pouria Mohammadparast-Tabas
Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

مسعود یوسفی | Masoud Yousefi
Department of Medical Microbiology, School of Medicine, Infectious Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
گروه میکروبیولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2014-4&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات