این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
شیمی کاربردی
، جلد ۱۹، شماره ۷۱، صفحات ۲۳-۴۸
عنوان فارسی
سنتز سازگار با محیط زیست نانوذرات مس از عصاره سیر: احیای کاتالیزوری متیلن آبی
چکیده فارسی مقاله
نانودرات مس سازگار با محیط زیست از اندرکنش پیشماده ارزان و قابل دسترس کات کبود با بیومولکولهای موجود در عصاره سیر مانند پلی فنولها، فلاونوئیدها، پروتئینها، ترپرنوئیدها و ترکیبات آلی گوگردی در نقش کاهنده یونهای مس(II)، محافظ و پایدارکننده آن تهیه شدند. نانوذرات مس سنتزی بهوسیله روشهای متداول مانند XRD ، UV-Vis ،FT-IR ، SEM ، TEM، TGA و EDX شناسایی شدند. مشاهده ماکزیمم جذب در طول موج 580 نانومتر در طیف UV-Vis، نشاندهنده تشکیل نانوذرات مس بواسطه رزونانس پلاسمون سطحی بود. نتایج حاصل از الگوی پراشXRD ، نشان داد که اندازه متوسط بلورکهای مس 65 نانومتر بود. مورفولوژی نمونه سنتزی بوسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که نانوذرات مس، کروی نامنظم بودند. میکروسکوپ الکترونی عبوری اندازه متوسط ذرات مس را 70 نانومتر تخمین زد. نانوذرات مس در نقش نانوکاتالیزور در احیای متیلن آبی بوسیله NaBH4 بکار گرفته شدند. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار نانوذرات، سرعت احیای متیلن آبی زیاد شد. با افزودن 0010/0 گرم نانوذرات مس، به 25 میلی لیتر متیلن آبی ppm 20 و 25 میلی لیتر سدیم بورهیدرید ppm 200 ، باعث کاهش زمان احیای واکنش از 4 ساعت به 2 دقیقه و راندمان 77 درصدی بود. زمان احیای 25 میلی لیتر متیلن آبی با غلظتهای 30، 40 و ppm 50 بوسیله 25 میلیلیتر سدیم بور هیدرید ppm 200 در حضور 0010/0 گرم از نانوذرات مس به ترتیب 15، 25 و 28 دقیقه طول کشید. اثر pH محلول نشان داد که در مقدار معینی از نانوذرات، میزان کاهش متیلن بلو در محیط قلیایی بیشتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات مس،احیاء کاتالیزوری متیلن آبی،عصاره سیر،کات کبود و سدیم بورهیدرید،
عنوان انگلیسی
Eco-friendly synthesis of Cu nanoparticles from garlic extract: Catalytic reduction of methylene blue
چکیده انگلیسی مقاله
Eco-friendly copper nanoparticles (NPs) were prepared from the interaction of a cheap and accessible precursor, blue alum with biomolecules (polyphenols, flavonoids, proteins, terpenoids and organic sulfur compounds) in the garlic extract as the reducing of copper(II) ions, and its protector and stabilizer. As-synthesized Cu NPs were characterized by conventional methods such as XRD, UV-Vis, FT-IR, SEM, TEM, TGA and EDX. Observing the absorption maximum at the wavelength of 580 nm in the UV-Vis spectrum of the suspension solution indicated the formation of copper nanoparticles due to its surface plasma resonance. The results of the XRD diffraction pattern showed that the average size of copper crystallite was 65 nm. The morphology of the synthesized sample by scanning electron microscope (SEM) showed that copper NPs were irregular spherical. Transmission electron microscopy (TEM) estimated the average size of copper particles to be 70 nm. The as-synthesized copper NPs were used as a nano-catalyst in the reduction process of methylene blue (MB) by sodium borohydride (NaBH4). The results showed that by increasing the amount of copper NPs, the rate of methylene blue reduction reaction increased. By adding 0.0010 g of as-synthesized copper NPs to a solution containing 25 mL of methylene blue 20 ppm and 25 mL of sodium borohydride 200 ppm, it reduced time of the reaction from 4 hours to 2 minutes and its efficiency was 77%. The complete reaction time of 25 mL of methylene blue solution with concentrations of 30, 40 and 50 ppm by 25 mL of sodium borohydride 200 ppm in the presence of 0.0010 g of copper NPs took 15, 25 and 28 minutes, respectively. The effect of solution pH showed that in a certain amount of nanoparticles, the reduction rate of methylene blue was higher in an alkaline environment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذرات مس,احیاء کاتالیزوری متیلن آبی,عصاره سیر,کات کبود و سدیم بورهیدرید
نویسندگان مقاله
نازنین غزالی |
دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، سمنان، ایران
اسماعیل سلیمانی |
دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، سمنان، ایران
نشانی اینترنتی
https://chemistry.semnan.ac.ir/article_8229_4e2b02d8c88332b0ad49217cbc31a144.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات