این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
آب و فاضلاب
، جلد ۲۸، شماره ۲، صفحات ۴۷-۵۴
عنوان فارسی
بهینهسازی فرایند تصفیه پساب کارخانجات لبنی با استفاده از لختهکنندههای طبیعی و شیمیایی
چکیده فارسی مقاله
پسابهای لبنی، با کاهش اکسیژن محلول در آب، اکوسیستمهای فعال آب را غیرفعال کرده و باعث از بین رفتن موجودات آبزی میشوند. این تحقیق با هدف بهینهسازی فرایند کاهش COD در پساب کارخانجات لبنی با استفاده از ترکیبات لختهکننده انجام شد. فرمولاسیون ترکیبی بهینهای از ترکیبات لختهکننده طبیعی و شیمیایی شامل پکتین، آلژینات سدیم، سولفات آلومینیوم و کلرید آهن و همچنین دمای لختهسازی بهمنظور کاهش شاخص مورد نظر، تعیین شد. طراحی آزمایشها با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل و نرمافزار Qualitek-4 و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشگاهی با آنالیز سیگنال به نویز انجام شد. شرایط بهینه با غلظت سولفات آلومینیوم، آلژینات سدیم، کلرید آهن و پکتین بهترتیب برابر با 5/1، 03/0، 5/1 و 1 گرم در لیتر و دمای 30 درجه سلسیوس حاصل شد. مقدارکاهش COD تحت شرایط بهینه، 411/28 درصد تخمین زده شد. کاهش 29 درصد در COD آب پنیر در آزمایشهای انجام شده تحت شرایط بهینه بهدست آمد. مؤثرترین فاکتور در کاهش بار آلی پساب، تغییرات غلظت کلرید آهن با سهم 35درصد بود. تغییر در غلظت پکتین، کمترین تأثیرگذاری (8/1 درصد) و تغییرات غلظت آلژینات سدیم نیز اثر ناچیزی در حد 8/8 درصد داشت. تغییرات غلظت سولفات آلومینیوم و دمای لختهسازی به ترتیب 8/30درصد و 3/23 درصد در کاهش میزان COD مؤثر بودند. نتایج نشان داد که لختهکنندههای طبیعی نسبت به لختهکنندههای شیمیایی دارای اثرات کمتری در کاهش اکسیژن مورد نیاز شیمیایی در پساب صنایع لبنی میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of COD Removal from Dairy Plant Effluents Using Natural and Chemical Coagulants
چکیده انگلیسی مقاله
Effluents from dairy plants inactivate the active water ecosystem as a result of reducing their dissolved oxygen content, thereby leading to the loss of aquatic life. The objective of this work was to use coagulants for optimizing the chemical oxygen demand (COD) reduction process employed in treating dairy effluents. An optimized composite formulation comprising natural and synthetic coagulants including pectin, sodium alginate, aluminum sulfate, and iron chloride was prepared and the coagulation temperature required to reduce the intended index was determined. Experiment design was accomplsihed using both the fraction of the full factorial statistical method and the Qualitek-4 software. The signal to noise approach was employed for data analysis. Optimum conditions were achieved at aluminum sulfate, sodium alginate, iron chloride, and pectin concentrations of 1.5, 0.03, 1.5, and 1 g L-1, respectively, as well as a temperature of 30 °C. While the COD reduction efficiency under optimal conditions was estimated to be 28.411%, a COD reduction efficiency of 29% was obtained in experiments under optimal conditions. Variation in iron chloride concentrations was identified to be the factor with the greatest contribution of 35% to reducing the effluent organic load. This is while changes in pectin concentration showed a lower contribution (1.8%) and sodium alginate had only a negligible impact of 8.8%. Finally, changes in aluminum sulfate concentration and coagulation temperature had impacts of 30.8 and 23.3%, respectively, on COD reduction. Compared to chemical coagulants, the natural ones exhibited lower effects on COD removal effiecincy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهام سادات حسینی | elham sadat
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)
فاطمه اردستانی |
استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران
مازیار شریف زاده |
استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، واحد آیت اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://www.wwjournal.ir/article_40796_f88a0e7077d067c7f8fac18a691c504b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/549/article-549-322483.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات